家庭理財

跳至

首頁
23456...7

尾頁

複式洋房

POPOFUN 發表於 18-11-11 18:06
你好,剛才瞄左一眼就唔見咗個介紹,請教一下點去理解佢有3.87%,見個網頁度連折扣係3.6%既,好似之前段野吸引 ...
共繳款項= $383,767-$3,333(雙十一)-$800(被推薦人)=$379,634
3年到期收:$425,505
期滿回報12% 年息3.875% ($45,875)
(三年後便可取回期滿權益並享有三年人壽保障)

年繳保費 首年保費折扣
199,999 港元或以下 1,111 港元
200,000 港元 - 999,999 港元 3,333 港元
1,000,000 港元或以上 11,111 港元

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

這是廣告嗎?

大宅

wallshar 發表於 18-11-11 18:14
https://1111.fwd.com.hk
哈哈,看見他的數字3.6%真的很吸引,但見啲內容好似好複雜咁,就是怕像其他已經買過哪些投連保單有伏位,另請教3.87%@年或三年約12%是怎樣算出來呢?Thx

男爵府

畀面勳章

POPOFUN 發表於 18-11-11 19:48
哈哈,看見他的數字3.6%真的很吸引,但見啲內容好似好複雜咁,就是怕像其他已經買過哪些投連保單有伏 ...

如果有推介人code 再減800的話,今日付369,634, 3年後收425,502.

369634 *1.0388*1.0388*1.0388= 425,502.
付款前睇下保險合約啱唔啱數就知有無伏。
我估無伏,最多都係攞左你個contact再sell 其他野。
過我見政府保險徵未包在內,實數應該會小百幾元。

複式洋房

POPOFUN 發表於 18-11-11 19:48
哈哈,看見他的數字3.6%真的很吸引,但見啲內容好似好複雜咁,就是怕像其他已經買過哪些投連保單有伏 ...
你在https://i.fwd.com.hk/tc/savings-insurance/wealthree/
年繳保費輸入200000會見到共繳款項$383,767
三年退保時獲得金額$425,505
期滿時您的回報金額$41,738
寫明是保證期滿回報

另有保費折扣
$383,767-$3,333(雙十一)-$800(被推薦人)=$379,634 (實際付出)

$379,634 x 1.03875 x 1.03875 x 1.03875=$425,498.67
$425,505/$383,767 = 1.1208 (回報:12.08%)

複式洋房

wallshar 發表於 18-11-11 20:01

如果有推介人code 再減800的話,今日付369,634, 3年後收 ...

政府保險以200000計,第一年$40第二年$80

大宅

wallshar 發表於 18-11-11 20:01

如果有推介人code 再減800的話,今日付369,634, 3年後收 ...

唔該曬你呀,好清晰,我淨係睇到呢段,以為要攞百幾萬先至做到佢3.6%

(* 此保證期滿回報年利率根據港元預繳保單年繳保費高於1,000,000港元; 或人民幣年繳保單保費高於1,600,000人民幣, 並已包含保費折扣後計算。)

不過我搵唔到你哋 "今日買呢段嘢啊'今日付369,634, 3年後收 ........."

男爵府

其實交通都有FWD 嘅儲蓄plan 賣

有戶口嘅 jm 可以問下

儲蓄plan d 錢會計埋落理財總值

男爵府

畀面勳章

jazzcode 發表於 18-11-11 20:29
其實交通都有FWD 嘅儲蓄plan 賣

有戶口嘅 jm 可以問下

交行職員的答案可能個個唔同。 答咗都唔知信唔信佢好 ,放棄吧,只做定期算數。

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

想要推薦碼

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

POPOFUN 發表於 18-11-11 20:21
唔該曬你呀,好清晰,我淨係睇到呢段,以為要攞百幾萬先至做到佢3.6%
不過我搵唔到你哋 "今日買呢段嘢啊'今日付369,634, 3年後收 ........."

$383,767-$3,333(雙十一)-$800(被推薦人)=$379,634 (實際付出)

大宅

msc9999 發表於 18-11-11 21:52
Thx..請問知唔知過左今日仲有冇果3333回贈?

複式洋房

POPOFUN 發表於 18-11-11 23:09
Thx..請問知唔知過左今日仲有冇果3333回贈?
要今日登記咗先有, 30/11前投保

大宅

msc9999 發表於 18-11-11 23:12
要今日登記咗先有, 30/11前投保
係咪登記咗個電話攞咗個code到時上去中心辦理便可?

複式洋房

POPOFUN 發表於 18-11-11 23:17
係咪登記咗個電話攞咗個code到時上去中心辦理便可?

[color=rgb(246, 139, 31) !important]條款及細則
有寫:
申請人必須於保險綜合服務中心申請指定產品。申請人須於https://i.fwd.com.hk/tc/savings-insurance/wealthree預約時間並親臨富衛保險任何一個保險綜合服務中心進行簡單財務需要分析以了解指定產品是否適合他/她的需要。如指定產品符合申請人的目標及需要,申請人於申請指定產品時需出示此推廣編號以便享受以上的首年保費折扣。折扣後的保費必須於提交指定產品申請時一同繳交並以申請人之個人支票、申請人之銀行匯票或本票或交通銀行FWD 富衛信用卡來繳付。

• 優惠只適用於購買指定產品,而客戶必須於2018年11月30日或之前於指定銷售平台預約於保險綜合服務中心投保以享受優惠。

大宅

msc9999 發表於 18-11-11 23:25
條款及細則
有寫:
申請人必須於保險綜合服務中心申請指定產品。申請人須於https://i.fwd.com.hk/tc/saving ...
Thx..明白了,已登記,到時上中心詳細了解下

首頁
23456...7

尾頁

跳至