旅行問題

WongLoKat
|

有位朋友驗到一深一淺線,但下星期book左機票去日本,咁樣仲去唔去得
MomKim
|
WongLoKat 發表於 18-11-5 11:12
有位朋友驗到一深一淺線,但下星期book左機票去日本,咁樣仲去唔去得

其實有BB 都唔係唔去得旅行
旅行中, 唔好太操勞. 同埋玩危險活動.
一切小心點就可以
JD930    發表於 18-11-6 12:11
WongLoKat
|
MomKim 發表於 18-11-5 11:49
其實有BB 都唔係唔去得旅行
旅行中, 唔好太操勞. 同埋玩危險活動.
一切小心點就可以

朋友話佢來m遲左,就驗,但一深一淺,兩條線未完全深色曬
Joeylover
|
WongLoKat 發表於 18-11-5 12:00
朋友話佢來m遲左,就驗,但一深一淺,兩條線未完全深色曬

行程唔好咁趕,唔好玩過山車果啲,唔好食生冷野,應該冇問題掛。
KILW
|
本來旅行都去得嘅,但日本近來爆德國麻疹,就要諗清楚。
katiejim
|
其實無話得唔得既。
無事既梗係好,去完返黎有乜事自己內疚咋
Btw 日本爆發麻疹,孕婦要三思丫!
WongLoKat
|
KILW 發表於 18-11-5 12:55
本來旅行都去得嘅,但日本近來爆德國麻疹,就要諗清楚。

就係呢樣野,所以要諗清楚
cookingbaby
|
顯示兩條線都係有咗嘅喇,但係覺得懷孕初期仲係小心D好。
jjjj7
|
WongLoKat 發表於 18-11-5 11:12

我剛剛前日去完大阪番黎,係連續五天嘅crazy shopping日日行左兩萬步,尋日仲走去做gym跑步掌上壓跳果d,點知今早就驗到一深一淺

我諗應該可以去吧,不如叫佢去到少d粗勞,行下坐下,出入帶口罩及勤洗手,不要吃生冷野這樣吧
WongLoKat
|
jjjj7 發表於 18-11-5 14:59
我剛剛前日去完大阪番黎,係連續五天嘅crazy shopping日日行左兩萬步,尋日仲走去做gym跑步掌上壓跳果d, ...

其實係咪放鬆心情就得?
無事就無事,有事就會嬲死我
Joeylover
|
WongLoKat 發表於 18-11-5 15:02
其實係咪放鬆心情就得?

不過有咩事,你朋友可能入你數,你自己諗清楚先。
jjjj7
|
Joeylover 發表於 18-11-5 15:04
不過有咩事,你朋友可能入你數,你自己諗清楚先。

agree, 叫佢自己為自己決定啦
jjjj7
|
WongLoKat 發表於 18-11-5 15:02
其實係咪放鬆心情就得?

我都唔知呀,第一次一深一淺,希望真係中啦
我下星期仲要同家人去布吉,都打算乖乖少游少曬,少吃酸辣東西,只hea酒店 一.一 確係好冇引啦一定,不過寧願咁都好過成家人去左旅行你一個係香港呀心情咪唔好,我自己決定就係咁lor,而且暫時未有任何初孕反應
等下星期去埋布吉先,真係兩條深色,番香港先再去見醫生攞紙果d,乖乖休養
我要做媽媽
|
其實我覺得睇個人體質既,我懷孕初期,冇咩注意都食咗好多唔可以食既嘢,同玩得幾癲既。不過真係唔好學我亞
麻每吉
|
我就本身初期行幾級樓梯都流啡流血的,如果你朋友係我依款就真係唔點去到旅行
GCHK
|
如果行程唔緊,我覺得都可以去嘅
WongLoKat
|
GCHK 發表於 18-11-5 21:43
如果行程唔緊,我覺得都可以去嘅

多謝咁多位既意見,但我朋友都決定唔去,因為佢話有咩事,香港始終方便d
cccarman
|
jjjj7 發表於 18-11-5 16:18
我都唔知呀,第一次一深一淺,希望真係中啦
我下星期仲要同家人去布吉,都打算乖乖少游少曬,少吃酸辣東西 ...

我當初有左驗係一深一淺e生話就係有左
去泰國要小心 最重要要防止比蚊咬
健康院有傳單話泰國係 寨卡病毒既高危地
孕婦避免去
Carmen8080
|
我有左照玩過山車 不過玩嗰陣時唔知有左 仲食生蟹
jjjj7
|
cccarman 發表於 18-11-6 02:46
我當初有左驗係一深一淺e生話就係有左
去泰國要小心 最重要要防止比蚊咬
健康院有傳單話泰國係 寨卡病毒 ...

>.< 知道知道了,想問下你要幾多日先加深?
因為今朝超身再驗都冇加深到。。。
你係day幾見醫生?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊