0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

我bb最初出世係用nuk扁咀寬樽,但食得好急狂漏奶,之後轉左pigeon ,初時都冇咩問題係飲得慢啲,但到最近係佢醒左既時候飲奶成日都發脾氣扭計,訓著就唔好,唔知係到底出奶慢定咩,但佢嘴角位會有奶漏出黎,而且有時食奶都要換幾條紗巾,同佢轉過chuchu咀完全唔肯啜,又試過pigeon m碼,nuk黃咀同買埋打孔器開s碼咀,但全部都出奶好快佢食得好急又漏又會濁親。最大問題係佢每餐奶都食一個鐘以上,到底係邊到出左問題?新手媽媽乜都唔識,餵奶問題真係搞到我個人好崩潰,每次到佢食奶時間我都好驚好大壓力

大宅

同問細碼b 40日人仔每餐食95ml會唔會太少?3.5小時左右一餐。真係好想搵有經驗人士教下我點解決飲奶呢個問題,多謝大家

大宅

iambaebae 發表於 18-11-5 15:34
同問細碼b 40日人仔每餐食95ml會唔會太少?3.5小時左右一餐。真係好想搵有經驗人士教下我點解決飲奶呢個問 ...

飲邊隻奶粉呢?

大宅

KimiTang1013 發表於 18-11-12 19:31
飲邊隻奶粉呢?

能恩

大宅

iambaebae 發表於 18-11-12 23:18
能恩

BB會唔會唔鐘意飲呢?

洋房

回覆樓主:

我個女以家1個月都仲用緊philips avent 0m+既奶咀 因為佢食得急 唔敢同佢換 怕佢'濁'親 你可以換比佢試下 嘴角漏奶好正常 我個女都會漏小小
至於食奶發脾氣 可能係佢食唔到 或者肚仔唔舒服 可以掃下風再食

洋房

回覆樓主:

佢食奶食一個鐘係啜足一個鐘?
bb係要慢慢摸索 我個女以家1個月多啲 全程自己湊 開頭我都乜都唔識 慢慢就會知佢想點

首頁

尾頁

跳至