淘寶買大件野,應該點運落黎較好?

bebeamazing
|
因新屋裝修,想買廚房&廁所洗手盤,燈,抽油煙機應該集運還是點做? 會不會太重集運不接受? 謝謝各位。
ko3go
|
bebeamazing 發表於 18-11-5 17:18
因新屋裝修,想買廚房&廁所洗手盤,燈,抽油煙機應該集運還是點做? 會不會太重集運不接受? 謝謝各位。
...

近期淘寶訂木板造櫃(要自砌),
計過搵集運會很貴(就算不計體積重,本身就是重量甚重)
最後揀官方直送,廿幾蚊運費搞掂,
如果揀集運,計算過至少50-100人仔...
333s    發表於 18-11-6 22:55
bebeamazing
|
ko3go 發表於 18-11-5 21:47
最後揀官方直送, ...

我是不是應該選擇一些官方直送嘅會比較好? 但我發現有些是不會直接幫我寄去香港的。
CatcatpigBB
|
bebeamazing
|
CatcatpigBB 發表於 18-11-6 09:57
回覆 bebeamazing 的帖子

大件野選擇集運都好抵 https://item.taobao.com/item.htm?id=42039872705 ...

知不知道有沒有體積限制?
CatcatpigBB
|

具體可以問下客服 價錢好抵
CatcatpigBB
|
bebeamazing 發表於 18-11-6 10:10
知不知道有沒有體積限制?
不過沒體積限制 家俱都可以發
CatcatpigBB
|

如果唔放心都可以先問清楚客服先發貨都得
bebeamazing
|
CatcatpigBB 發表於 18-11-6 10:27

如果唔放心都可以先問清楚客服先發貨都得

謝謝你,我晏些小問下
ko3go
|
bebeamazing 發表於 18-11-6 09:15
我是不是應該選擇一些官方直送嘅會比較好? 但我發現有些是不會直接幫我寄去香港的。
...

官方直送是你可以選擇送上門或自取

官方直送不代表是由賣家直接送到香港
而且賣家送到官方在廣州附近既倉,再由倉運往香港
syi
|

官方直送點做, 係邊度set ?
wmkcnw
|
bebeamazing 發表於 18-11-6 09:15
...
唔係咁多賣家提供官方直送, 同埋直送就無得集埋幾張單。

之前我用 p2p 送上門和得佢計實重, 2米以下就ok (3米以上都唔好要, 入咁到電梯,好貴。 如果樓下收貨, 好多私集, 但都可能會計體積。

淘左5支灯,梳化, 大餐枱,餐椅x4 ,大書枱 x 2, 洗手盆x2 , 電視櫃, 床頭櫃 和其他家品。 接近400kg , 運費大約港幣2千5。平均每 kg 6元 (人幣4.8元)。
wmkcnw
|
bebeamazing 發表於 18-11-5 17:18
...
不建議買抽油煙機, 因為摩打唔靚,好易有意外。

而且要換機好煩。
竇漪房
|
可以問下新德,之前有jm推介過,200kg300人仔,樓下收
bebeamazing
|
ko3go 發表於 18-11-6 21:46
官方直送是你可以選擇送上門或自取

官方直送不代表是由賣家直接送到香港

謝謝
TPui122
|
333s    發表於 18-11-8 23:20
boxbox100
|
wmkcnw 發表於 18-11-7 00:02
唔係咁多賣家提供官方直送, 同埋直送就無得集埋幾張單。

之前我用 p2p 送上門和得佢計實重, 2米以下就ok ( ...

我都想淘你所淘嘅傢俬,尤其是洗手盆,質量好唔好?可唔可以分享心得同睇相呀?

wmkcnw
|
boxbox100 發表於 18-11-7 20:12
我都想淘你所淘嘅傢俬,尤其是洗手盆,質量好唔好?可唔可以分享心得同睇相呀?

...
其實洗手盆質量一般, 但因為在香港找不到, 所以淘寶。

https://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?spm=a1z09.2.0.0.3a9d2e8dKu3ErV&id=565635186310&_u=71gdaahf26e9
boxbox100
|
wmkcnw 發表於 18-11-7 23:22
其實洗手盆質量一般, 但因為在香港找不到, 所以淘寶。

https://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?spm ...

Thanks a lot!

你喺淘寶買邊樣最滿意?分享下呀!

elaine200311
|

請問怎麼用官方直送?為什麼沒有看到頁面有 官方直送 四個字?