網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

elaine200311 發表於 18-11-8 00:13
請問怎麼用官方直送?為什麼沒有看到頁面有 官方直送 四個字?
去到落單寫地址果頁,如果係香港地址,佢會 show 直送價錢。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

boxbox100 發表於 18-11-8 00:07
Thanks a lot!

你喺淘寶買邊樣最滿意?分享下呀!
窗簾和梳化床算係ok。
灯就個外觀靚,但師傅話大陸燈係無水線, 用 led 燈泡好些, 減少過熱跳線。

其他櫃同書枱因為太便宜, 做工差, 例如櫃桶底板仲薄過紙皮。同埋因為做工差, d傢俬好難砌。

因為只打算住幾年就搬, 所以淘傢俬。
因為淘寶網賣傢俬, 平大約一半, 但連運費, 裝砌傢俬費, 大約係香港8一9折。
仲要冒風險, 錯款, 錯 size, 有些收貨時, 想立刻掉左佢。

俾我再搬, 木制傢俬我一定在香港買。

只淘一些鐵架, 膠櫃桶, 或梳化, 窗簾,灯。
淘小家電還可以, 例如攪拌機。 但飯煲,微波爐, 大功率電器就唔淘了。

子爵府

elaine200311 發表於 18-11-8 00:13
請問怎麼用官方直送?為什麼沒有看到頁面有 官方直送 四個字?

電腦裡,在購物車按下「結算」後,便可以看到...
手機應該有,但我少用手機下單...

333s    發表於 18-11-8 23:17

洋房

wmkcnw 發表於 18-11-8 14:04
窗簾和梳化床算係ok。
灯就個外觀靚,但師傅話大陸燈係無水線, 用 led 燈泡好些, 減少過熱跳線。

好多謝你咁詳細嘅分享呀!

翡翠宮

wmkcnw 發表於 18-11-8 14:04
窗簾和梳化床算係ok。

大陸燈無地線?其實係唔係雜嘜先係咁?我見大牌子吸頂燈評價晒圖係有3條線。

另外飯煲推薦可以喺大陸買,我用緊個美的IH壓力煲好好用,400人仔有找,喺香港只買到個垃圾飯煲,總之買大牌子就無死,我仲會去京東買自營直送,保障大好多。

翡翠宮

bebeamazing 發表於 18-11-5 17:18
因新屋裝修,想買廚房&廁所洗手盤,燈,抽油煙機應該集運還是點做? 會不會太重集運不接受? 謝謝各位。
...

燈飾、厨房星盆京東有直送,7日有壞包退,係最穩陣方法,其他嘢用集運。只賣大牌子,無雜嘜山寨貨你揀,介意勿進

15號前免5kg運費送香港,下址攞多張50元運費券再免多七八kg。
https://pro.m.jd.com/mall/active/bVNqyz9wYS9P6vaKeq2y4LxdQhy/index.html

首頁

尾頁

跳至