電飯煲

szemansze
|
雙11想淘個電飯煲,大家有冇好介紹?3個人食,最好可送到香港,謝謝!
333s
|
szemansze 發表於 18-11-5 17:22
雙11想淘個電飯煲,大家有冇好介紹?3個人食,最好可送到香港,謝謝!

可送到香港?

香港所有实体要執了, 銷售員失業了。
除非京東有 a/cs
lyh80115
|

上京東睇睇,最多選擇有直送服務,呢期有¥99包郵5kg優惠,7日有壞包退,信用卡無手續費,記得食埋信用卡網上簽賬優惠。

cn.jd.com

有大買大,買5L啦,蘇泊爾IH壓力煲啱唔啱?最平五六百人仔。圖中第2款係新款雙膽,嚟緊六百幾有交易。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ricky1018
|
回覆 szemansze 的帖子

有用緊e個,覺得幾好呀~

333s    發表於 18-11-5 21:15
lyh80115
|

去埋以下網址攞張50元運費券,假如買雙膽煲9kg,揀自取點係零運費。
https://pro.m.jd.com/mall/active/bVNqyz9wYS9P6vaKeq2y4LxdQhy/index.html

ricky1018
|
ricky1018 發表於 18-11-5 19:17

我用官集到香港無問題
lyh80115
|
333s 發表於 18-11-5 18:43
可送到香港?

香港所有实体要執了, 銷售員失業了。

點會無?京東、貓超、天貓全球官方店,基本上都係包郵送香港,7天保障。其中京東係最多最齊。
333s    發表於 18-11-5 21:31
333s
|
ricky1018 發表於 18-11-5 19:17

保溫時, 飯會成焦嗎?

蓋較特別。

优雪智能电饭煲迷你多功能全自动小型预约家用正品电饭锅1-2-3人4
https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.20.6de135fcHu078D&id=578865272421

ricky1018
|
回覆 333s 的帖子

咁我又無試過保佢咁耐喎,因為2個人食,煮3杯米剛好(佢有跟量杯),煮飯大概30分鐘,煮粥就大概70分鐘,不過始終唔係明火煲,粥你就當佢係打冷粥個D質地囉~
szemansze
|
回覆 lyh80115 的帖子

5L太大,我得二大一細,有時得一大一細食咋。請問一下美的,九陽,蘇泊尔,你認為那個牌子比較好?
333s
|
ricky1018 發表於 18-11-6 09:26
回覆 333s 的帖子

咁我又無試過保佢咁耐喎,因為2個人食,煮3杯米剛好(佢有跟量杯),煮飯大概30分鐘,煮粥 ...

是呀。

家人, 老媽工人, 每次煮一次, 食二餐。 懶至出汁。
客戶說, 煮飯大概30分鐘, 保溫 3小時,

我一般性 煮飯, 備菜 同時進行。提早1小時挂。
lyh80115
|
szemansze 發表於 18-11-6 09:44

5L太大,我得二大一細,有時得一大一細食咋。請問一下美的,九陽,蘇泊尔,你認為那 ...

我都係二大一細,好細食,大煲可以煮細份量,無問題,除非真係無空間放。非IH嘅壓力煲有好多2、3、4L選擇。

以上3個牌子都ok,而家用緊美的IH壓力煲,近期覺得蘇泊爾睇落唔錯,下次想試。
Fab91
|
用緊呢個, 3L, 用咗半年, 不錯.
https://detail.tmall.com/item.htm?id=548887021304&spm=a1z09.2.0.0.4c012e8djyJcZ9&_u=62v6kp8f7f9

szemansze
|
回覆 Fab91 的帖子

請問你是怎運到香港?
Fab91
|

用私集
fanny918
|
szemansze 發表於 18-11-6 09:44

5L太大,我得二大一細,有時得一大一細食咋。請問一下美的,九陽,蘇泊尔,你認為那 ...

個人喜歡美的,家人試過在京東買蘇泊爾換左三次
szemansze
|

請教一下,你購那款是否也沒接水盒?水蒸氣難處理嗎?
Fab91
|

是, 沒有接水盒. 開蓋時, 水會滴在內膽外的硬膠邊上, 用乾布抹便可以了. 另外, 內蓋和頂部分都可拆洗.

szemansze
|

明白,thx
twinee
|
Fab91 發表於 18-11-6 12:06
用緊呢個, 3L, 用咗半年, 不錯.
https://detail.tmall.com/item.htm?id=548887021304&spm=a1z09.2.0.0.4c01 ...

每次煲1~2碗飯, 3L 是不是太大?