打流感針真係要預抖兩日

貪靚麥芽糖
|
wwyo 發表於 18-11-5 17:28
我打完都已經真係攰到一個點,訓左2日全日,連c6都以為我有事,但真係好攰,勸去打既jm真係預星期五去打, ...

我打完都休息左兩日。作病作病咁。
大肉兒
|
teresayan07 發表於 18-11-5 17:31
真係人人唔同..
我同我女2歲打完又完全無野..

my kids also, nothing happened
Eddyvivi
|
我自己打完有少少作病感覺,2日後冇乜野。C6同阿囝乜事都冇
pinkybee
|
我個囝打完,第二日發燒,今針好似多些人有反應,之前打過幾次都無發燒。
chinatea
|
回覆 wwyo 的帖子

我孫打完,我今日打左一針.
Bubeau
|
我打完都已經真係攰到一個點,訓左2日全日,連c6都以為我有事,但真係好攰,勸去打既jm真係預星期五去打, ...

我仔打過3次都係特登揀星期五,就係驚萬一打完發燒或唔舒服都可以留係屋企休息,不過佢打完冇特別反應。
wyl
|
我哋一家打完都冇嘢
alicialee1210
|
小朋友打完沒有發燒。不過我自己都安排小朋友星期六打,比時間佢休息,同埋在考試前3星期打
happytabo
|
wwyo 發表於 18-11-5 20:05
針口我今日都仲有少少痛

我都係,次次打完針口一定痛足兩日
msmchan
|
Eddyvivi 發表於 18-11-5 20:18
我自己打完有少少作病感覺,2日後冇乜野。C6同阿囝乜事都冇

10月30日打完,11月4日開始喉嚨乾,有少少作病感覺,希望过多兩日冇事
qqgigiqq
|
我次次打都無野,係打針果邊手臂會腫痛2日囉
BorntobeFree
|
好彩我囡學校考完試先打姐

comicwah
|
每個人體質唔同,兩個囡,一個6歲,一個4歲,打完即日只係話打針尬位痛,訓醒完全無事
sg51244
|
我全家同一日打哂
我、2個細路5 & 2歲都冇事
唯獨老公打完個晚隻手發唔到力,第二日有少少酸痛

人人反應唔同,
你應該屬於有少少副作用,
所以有啲唔舒服
希澂
|

我今日下午打左,暫時未有特別反應,不過我每年打完第二日必定肚瀉
金牌阿四
|

人人反應不同, 我同事打完又發燒, 周身痛
HoneyBee_2011
|
我同我小朋友都打咗,佢打完冇咩嘢,我打完就針口有啲痛同有啲攰
kaheiboy
|
cibewong 發表於 18-11-5 20:06
我星期五都打咗喎,今次打四價,我無野喎。

我都冇事,只係針口有極少瘀痛。
marcoli8
|

上星期一家四囗打了!針口痛,打完其中二個有發燒同鼻水!似感冒徴狀

kitbebe
|
我今次打完冇事,女話痛左兩日。