自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

厚多士 發表於 18-11-5 20:18
不是大制,以前間屋有個類似燈制的在洗手間外,咁熄左外面的制就著唔到裹面的爐。所以每次用完都當熄燈咁熄 ...

我都搬左新樓、要係廚房出面先開類似燈制的開關制、才入冼手間開鏡櫃入面個煤氣制、你sure 無類似燈制個個開關制?
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ayi1 發表於 18-11-5 21:43
係呀,仲唔怕熱水忽冷忽熱添!所以我都打算嚟緊屋企裝修換部即熱式電熱水爐,前幾日睇咗電視廣告德國佬有 ...

我用中央儲水式, 而家呢個天氣開13分鐘就夠熱水沖涼, 夏天就開7分鐘.我都係德國寶.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

伯爵府

andyman 發表於 18-11-5 23:38
我用中央儲水式, 而家呢個天氣開13分鐘就夠熱水沖涼, 夏天就開7分鐘.我都係德國寶.
...

請問個水箱大嗎?我原本計劃如果大部嘅話就藏一半嚮假天花度。

寶石宮

2023年兔年勳章

厚多士 發表於 18-11-5 20:18
不是大制,以前間屋有個類似燈制的在洗手間外,咁熄左外面的制就著唔到裹面的爐。所以每次用完都當熄燈咁熄 ...

長開即係個爐着咗用緊煤氣

男爵府

2018復活節勳章

新搬入第一張單所收費用應該有1. 按金, 2.估錶費(兩個月), 煮食爐同埋熱水爐 (頭兩個月供款)

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ayi1 發表於 18-11-6 00:04
請問個水箱大嗎?我原本計劃如果大部嘅話就藏一半嚮假天花度。

都幾大架, 一張摺椅咁高, 我放在以前煤氣個位, 個位在露台的, 所以都唔阻.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

伯爵府

andyman 發表於 18-11-6 00:33
都幾大架, 一張摺椅咁高, 我放在以前煤氣個位, 個位在露台的, 所以都唔阻.
...

唔該晒呀!我再想問問,安裝係德國佬買爐包埋嘅定係自己叫裝修師傅安裝呀?問題多多唔該你先

子爵府

如按了pre-heat 係一路用緊煤氣

翡翠宮

ayi1 發表於 18-11-6 00:44
唔該晒呀!我再想問問,安裝係德國佬買爐包埋嘅定係自己叫裝修師傅安裝呀?問題多多唔該你先
...

另外比錢庄, 最好搵裝修的人整, 庄爐的整得好醜好求其, 攪到我要另外再比錢人做 .另要預備一個30A的保險絲制, 要獨立比電熱水爐.

伯爵府

牛年勳章

第一張單的讀數是估的

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至