美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人知係咪都係outsource返黎?

水晶宮

回覆樓主:

應該係。
除非係嗰d醫美診所,由醫生開嗰d.

別墅

Nbs 發表於 18-11-5 23:20
應該係。
除非係嗰個醫美診所,由醫生開嗰d.

咁其實我去醫學美容果D地方做同去佢地診所做都冇乜分別?

水晶宮

abcdeee156 發表於 18-11-6 00:18

去美容院嗰d 通常都係初畢業,可能學兩下就做架喇。無咩醫生中意做,因為人工低風險大,有咩事美容院即刻賴落醫生到。
自己開醫美診所嗰d, 有自主話事權,可以做好 d 做得有良心d, 而且有d 經驗,好少係新畢業既醫生 (除非好有家底好有錢,否則都要儲下經驗/人脈/錢)。
當然樹大有枯枝,之前死左人既都係醫生開的,唔係間間醫生開既都有良心。

別墅

Nbs 發表於 18-11-6 00:30
去美容院嗰d 通常都係初畢業,可能學兩下就做架喇。無咩醫生中意做,因為人工低風險大,有咩事美容院即刻 ...
原來係咁!我重唸緊到底搵美容院好定直接搵醫生打好!真係1516唔知點算好,醫生又好似有保證D,美容院又唔差得幾多咁....都唔知點好

水晶宮

abcdeee156 發表於 18-11-6 00:46
原來係咁!我重唸緊到底搵美容院好定直接搵醫生打好!真係1516唔知點算好,醫生又好似有保證D,美容院又唔差得 ...

老實唔介意花錢的當然係搵醫生做。

別墅

Nbs 發表於 18-11-6 00:58
老實唔介意花錢的當然係搵醫生做。

唸緊揾唔揾尖沙咀陳x 醫生好 (emoji)(emoji)

大宅

Nbs 發表於 18-11-6 00:30
去美容院嗰d 通常都係初畢業,可能學兩下就做架喇。無咩醫生中意做,因為人工低風險大,有咩事美容院即刻 ...

邊間做死左人?@@

水晶宮

黑貓白貓 發表於 18-11-6 02:13
邊間做死左人?@@

打針嗰間呢,上晒報紙架

別墅

唔怪之得我見出面果d美容院都好後生咁

男爵府

去啲醫生係老闆嘅醫美咪安全啲囉

別墅

MongLeung 發表於 18-11-6 10:31
去啲醫生係老闆嘅醫美咪安全啲囉

請問有邊間?

用戶要求終止服務

去過醫生自己開的醫美,極差(睇我舊post$1888眼hifu),醫生唔友善似公立醫院醫生,最差佢請返班女治療師。

都去緊醫生診所做醫美,真係診所,姑娘真係診所個啲姑娘(不一定是護士),預左環境冇咁靚冇咁舒服。

所以一句講晒,搵個好醫生,比佢係診所定醫美中更重要

別墅

南丁媽咪 發表於 18-11-6 12:19
去過醫生自己開的醫美,極差(睇我舊post$1888眼hifu),醫生唔友善似公立醫院醫生,最差佢請返班女治療師。
...

岩岩睇左,態度好差咁喎!
其實佢地係咪想sell 你啲貴啲既療程所以就係咁窒你 (emoji) btw 咁你現在果度既醫生診所如何?好冇?

侯爵府

abcdeee156 發表於 18-11-6 00:18

我去醫生自己開的醫美做的、又ok喎、吾hard sell , 佢有分醫生打及美容師打、我寧願貴d 比醫生打、始終係自己塊面
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

大宅

Nbs 發表於 18-11-6 09:04
打針嗰間呢,上晒報紙架

岩岩今日又有一個打botox走左

水晶宮

黑貓白貓 發表於 18-11-12 23:38
岩岩今日又有一個打botox走左

係呀 我都諗起呢個post.
唔知發生咩事,究竟真係botox 問題,定病人本身有問題。

別墅

abcdeee156 發表於 18-11-5 22:18
有冇人知係咪都係outsource返黎?

首頁

尾頁

跳至