銀行美元戶口都唔安全,要兌換美金放屋企?

Terrychu888
|
呢兩星期身邊朋友叫我要甘做,話信不信由我,講到世界末日甘,我都有啲驚驚地
Money.ngaiTse
|
Terrychu888 發表於 18-11-6 08:08
呢兩星期身邊朋友叫我要甘做,話信不信由我,講到世界末日甘,我都有啲驚驚地
...

唔係嘛。咁唔安全
大力大力
|
...

如果你朋友講得那麼恐怖,應該不要持有美元而是持有實金,更為實際安全吧~
TKSMOM    發表於 18-11-12 23:00
RAA    發表於 18-11-6 12:43
crystal媽咪
|
...

你唔係信佢呀
StiltonCheese
|
...
世界末日先至乜都唔使驚, 人人都瓜老襯咯, 畀晒全世界啲錢你都係咁, 不如趁未死有乜心願未了做咗先仲好.

Terrychu888
|
就係唔知信唔信所以開個post紀錄一下
Terrychu888
|
佢哋叫我去YouTube 睇一個叫Raymond Regulus 嘅video
wy_yen
|
想知點樣唔安全?
akichanhn
|
如果真係咁恐怖,應該將錢換晒罐頭
kentseky
|
妳放心都得啦,如果香港銀行美元戶口唔安全,咁即係銀行唔安全,有事,出事個間銀行硬食,如果銀行食唔起,最後政府食!
Terrychu888
|
kentseky 發表於 18-11-6 12:11
妳放心都得啦,如果香港銀行美元戶口唔安全,咁即係銀行唔安全,有事,出事個間銀行硬食,如果銀行食唔起, ...

但存款保障得50萬
IFA-WongKaHo
|
08年爆破嗰時都未有咁誇張不如自己再了解多啲先,唔好道聽途說
Terrychu888
|
IFA-WongKaHo 發表於 18-11-6 13:11
08年爆破嗰時都未有咁誇張不如自己再了解多啲先,唔好道聽途說

https://www.statistics.gov.hk/pub/B10400012018QQ02B0100.pdf
|
如果港元要脱鉤,必定要經過強烈嘅緊縮,睇吓呢幾日嘅拆息一一11降,下個月跟唔跟美聯儲加息都成問題。
albye
|
...

有幾唔安全
zilong
|
...

我今天就去換。
tspe
|
咁都唔安全
Terrychu888
|
zilong 發表於 18-11-12 08:09
我今天就去換。

加油
saming999
|