湊大小b返學

chungwc6
|

如果有一日,要湊大囝返小學、細囝幼稚園唔使返學,無工人無四大長老老公返晨早更。
咁早返學,細囝起唔到身,我獨自湊大囝返小學、
細囝可以俾邊個睇住先?
maggie196
|
抱起個細仔,用咩帶或者擺佢落bb車,一齊送大仔返學。
CLK-MB
|
叫醒細囝一齊出門口
mysterious22
|
無人湊,一定要帶埋細仔啦,仲可以俾邊個睇住,唔通你想人地答你留細仔自己一個係屋企咩?
mama01
|
chungwc6 發表於 18-11-6 10:39
如果有一日,要湊大囝返小學、細囝幼稚園唔使返學,無工人無四大長老老公返晨早更。
咁早返學,細囝起唔到 ...

習慣黎,我train哂兩個早睡早起,一齊出門口。
heilok
|
如果因為唔駛返學未起身,即係平時嗰個係起身時間。呢個情況我會要求細b 起身,然後帶佢去陪大嘅返學。
Happy_Yeungbb
|

帶埋細個個,搵校車搭
chilleylok
|
咁都要問?湊埋細仔囉,佢點樣起唔到身?個個ftm都係咁架啦,你覺得辛苦?
ncp
|
一日半日咪拍醒佢一齊送哥哥返學囉,好小事啫!再唔係細仔坐車仔推佢囉!
算死草
|

煮早餐比大b食,細b訓多陣,跟住一齊換衫出門,送左大b返學就同細b食早餐。
Supertalkative
|

唔會起唔到身!

一個小學、一個幼稚園,是旦一邊放假無人幫手既時候係會經常發生!
kaki0901
|

下,咁都要問,梗係帶埋細B啦
我大仔返幼稚園,細女未返,日日都要叫呀妹一齊起身送哥哥返學
siumak
|
一定要叫醒細囝一齊出門口。
tantanmama
|
唔明點解要揾人幫手睇個細嘅, 自己一個應該可以搞掂.
stitch2012
|
樓主你都話無4大長老, 無工人, 老公又......要返早, 咁你想人答邊個睇住? 隔離鄰舍?看更? 定係想JM們開口同你講 "等我嚟, 我幫你啦" 咁呀?
馬爾太
|
細嗰個由佢瞓,出門口時直接放佢係BB車一齊出去。
馬爾太
|
stitch2012 發表於 18-11-6 11:50
樓主你都話無4大長老, 無工人, 老公又......要返早, 咁你想人答邊個睇住? 隔離鄰舍?看更? 定係想JM們開口同 ...

一矢中的

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
babyhoi
|
你仔都生左兩個,
仲問啲咁新手既問題…
gracelam
|

好多冇工人mami摷醒埋個細一齊送返學, 跟住食埋個早餐, 回家再小睡。
焱焱焱焱
|
一齊去