坑口救世軍慶恩 vs 方王換娣

hk1804
|
來梗星期六10/11面試撞時間,要取捨一間,有無家長可以介紹下呢两間學校?

或者 有冇家長星期六in救世軍可以同我換時間 (9:30)

Thanks!
kirstyau
|
係EK search 下間幼稚園可能多D分享,早10年係TKO 方好多人選,依家就唔知
hk1804
|
kirstyau 發表於 18-11-6 13:27
係EK search 下間幼稚園可能多D分享,早10年係TKO 方好多人選,依家就唔知

搵過啦,有人講都係好舊嘅 post
kirstyau
|
hk1804 發表於 18-11-6 11:02
來梗星期六10/11面試撞時間,要取捨一間,有無家長可以介紹下呢两間學校?

或者 有冇家長星期六in救世軍可 ...

有冇報青商?
hk1804
|
kirstyau 發表於 18-11-6 13:52
有冇報青商?

有阿,呢間比較難入
hk1804
|
kirstyau 發表於 18-11-6 13:52
有冇報青商?

都係 10/11 in
melomelomelody
|

我小朋友喺方王畢業,老師好有愛心,日日返學都好開心,老師跟得好好,小朋友學習問題會幫得好足。 呢2間當時都收左我女,我揀方王。

感恩呀女讀嗰幾年方王冇爆發任何病,但慶恩有。

kirstyau
|
hk1804 發表於 18-11-6 13:54
有阿,呢間比較難入

我2個女係青商讀,大既都升中了,當年讀得好開心,老師又會家訪。近年多人競爭
hk1804
|
melomelomelody 發表於 18-11-6 13:57
我小朋友喺方王畢業,老師好有愛心,日日返學都好開心,老師跟得好好,小朋友學習問題會幫得好足。 呢2間當 ...

多謝分享
hk1804
|
hk1804 發表於 18-11-6 14:21
多謝分享

我大嗰個都係青商畢業的,現讀小三了,當年老師超好
Wonderlady
|

兩間揀,一定方王。

地方大,空間廣闊D,有自然光。另外保良局教育做得好,中文執得正,自律自理唔錯。老師非常有愛心,而且小吃茶點,樣樣企企理理,屬於$0 優質教育。

救世軍都好,不過地方徧暗,各方面沒有街坊會不滿意,兩間都好好,學生企理,有禮貌。

ChingLong888
|

我會揀方王,前幾年囡要in k1
我慶恩係冇報到的,只報左方王丶青商丶聖安
JackJoe
|

有冇報聖安德肋?
hk1804
|
JackJoe 發表於 18-11-6 15:02
有冇報聖安德肋?

無報呢間