家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

Eva3196 發表於 18-11-7 20:53
ICBC 一年3厘
最少100萬

https://www.icbcasia.com/ICBC/%E6%B5%B7%E5%A4%96%E5%88%86%E8%A1%8C/%E5%B7%A5%E9%93%B6%E4%BA%9A%E6%B4%B2/TC/%E6%8A%95%E8%B3%87%E6%9C%8D%E5%8B%99/%E5%88%A9%E7%8E%87%E5%8F%8A%E5%8C%AF%E7%8E%87%E6%9F%A5%E8%A9%A2/%E5%AD%98%E6%AC%BE%E5%88%A9%E7%8E%87/default.htm

唔同既 ?

大宅

mkid 發表於 18-11-7 22:38
https://www.icbcasia.com/ICBC/%E6%B5%B7%E5%A4%96%E5%88%86%E8%A1%8C/%E5%B7%A5%E9%93%B6%E4%BA%9A%E6%B ...

朋友話係今日推出新product

大宅

Eva3196 發表於 18-11-7 22:40

咁要問下先

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

maymaggie 發表於 18-11-7 20:47
In motion 個rate 係高過counter rate
In motion 門檻好低,好似係港元一萬定三萬(我忘記了)以上就可以做 ...

好詳細 原來 Counter 可以做 4 個月,但 in motion 冇喎

男爵府

畀面勳章

maymaggie 發表於 18-11-7 20:47
In motion 個rate 係高過counter rate
In motion 門檻好低,好似係港元一萬定三萬(我忘記了)以上就可以做 ...

今日我睇過inmotion做1年係2.56厘,比citic first 新錢多0.01 厘。2厘6係上個禮拜嘅事。
不過佢有一度好,用佢做1,2 個星期約rate 都幾好。

別墅

banbanmm 發表於 18-11-7 16:55
上星期東亚五十萬三個月定期有2.25%

我前2日做1m. 3個月得2.2%

珍珠宮

畀面勳章

akichanhn 發表於 18-11-8 08:36

我前2日做1m. 3個月得2.2%

東亞50萬和100萬的存款是沒有分別的,只要達到理財標準的50萬便可以 ,可能我和你 不是同一天 ,所以差了5點子。

大宅

banbanmm 發表於 18-11-8 10:15
東亞50萬和100萬的存款是沒有分別的,只要達到理財標準的50萬便可以 ,可能我和你 不是同一天 ,所以差了5點 ...

請問知唔知東亞50萬,3個月或半年嘅息系幾多?

水晶宮

Eva3196 發表於 18-11-7 22:40

請問知唔知要唔要新客戶?
舊客新$得唔得?
Thx
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

畀面勳章

redredcheung 發表於 18-11-8 11:00
請問知唔知東亞50萬,3個月或半年嘅息系幾多?

息口日日都唔同, 你可以考慮帶一張支票去, 如果利息好可以馬上做 ,東亞可以接受支票即日起息的

大宅

banbanmm 發表於 18-11-8 18:06
息口日日都唔同, 你可以考慮帶一張支票去, 如果利息好可以馬上做 ,東亞可以接受支票即日起息的
...

明白,唔該晒

大宅

bmuimami 發表於 18-11-8 17:14
請問知唔知要唔要新客戶?
舊客新$得唔得?
Thx

昨天問了朋友
太踴躍,一個上午已爆額

男爵府

Eva3196 發表於 18-11-9 10:00
昨天問了朋友