用開果隻洗面膏用咗等於無用

FlippyFlp
|
本身面部皮膚偏乾,有輕微敏感。用開果隻無乜料到,用完唔到兩三日又乾過,用得密啲又傷皮膚。各位JM有無推薦洗面產品?
MrsIncrediable
|
我用手工皂, 覺得好似天然D,
我仲比左D 人奶賣手工皂既賣家整.
middoyeung
|
Yes, 手工皂或者天然護膚品
Pollyowen
|
洗完面有冇搽返cream?
Pollyowen
|
用洗面奶, 唔好用起泡嘅會唔會好d?
sunnypoon
|

個人推介:星期四X樹隻cleanser,成分夠natural,用完塊面無咁油,痘痘都出少咗
majomajo
|
皂,成份安全D
cindy8888
|
皂基洗面產品係最上皮膚架,用氨基酸洗面奶先至溫和
cindy8888
|
打錯左字,皂基洗面產品係最傷皮膚架,用氨基酸洗面奶先至溫和
NovaCHG
|
sunnypoon 發表於 18-11-7 19:22
個人推介:星期四X樹隻cleanser,成分夠natural,用完塊面無咁油,痘痘都出少咗 ...

呢款皮膚敏感都用得嗎?我用過好多大brand都瀨嘢,有陰影…

sunnypoon
|
NovaCHG 發表於 18-11-8 20:43
呢款皮膚敏感都用得嗎?我用過好多大brand都瀨嘢,有陰影…

應該就無問題嘅~我自己都係敏感皮膚,用咗三個月so far無出事
FlippyFlp
|
sunnypoon 發表於 18-11-10 21:02
應該就無問題嘅~我自己都係敏感皮膚,用咗三個月so far無出事

睇落唔錯,邊度有得賣?會唔會好貴?
CandyJN
|
FlippyFlp 發表於 18-11-6 16:39
本身面部皮膚偏乾,有輕微敏感。用開果隻無乜料到,用完唔到兩三日又乾過,用得密啲又傷皮膚。各位JM有無推 ...

http://web2.maishuiren.net/index.php?c=article&m=detail&id=197612_18&u=1143155

我都用緊呢個品牌,你可以試試保證你用後唔會再用其他產品!
good_pig
|
FlippyFlp 發表於 18-11-6 16:39
本身面部皮膚偏乾,有輕微敏感。用開果隻無乜料到,用完唔到兩三日又乾過,用得密啲又傷皮膚。各位JM有無推 ...

洗面膏.....唔係用來保濕架WO
sunnypoon
|
FlippyFlp 發表於 18-11-10 21:22
睇落唔錯,邊度有得賣?會唔會好貴?

萬X 屈臣X 都有,100蚊左右,久唔久就做promo,我覺得都幾抵用嘅