靠父母上車仲要講買完樓就食屎

糖呢兩茶匙
|
esmehouse
|
Pollyowen
|
一個人住三房?
v.sweet
|
冇腦
TinyTomato
|
唔好信晒報導,可能最主要原因只係父母想借佢人頭買,順便比埋佢住。

糖呢兩茶匙 發表於 18-11-6 17:07
冇人揸槍逼佢買新樓噃,買完先醒覺食咗屎?未結婚第一次上車就買間3房全新樓,佢自己冇計過條數而家先後悔 ...

cy101
|
放租咪得囉, 一個人住乜咁大間屋!
大力大力
|
無言~
sjnl43
|
冇人揸槍逼佢買新樓噃,買完先醒覺食咗屎?未結婚第一次上車就買間3房全新樓,佢自己冇計過條數而家先後悔 ...

輸打嬴要代表人物

KKKKit    發表於 18-11-7 19:00
Charitymami
|
要上車, 有必要買干萬樓嗎?

你要食C沒人可阻擋你
小可愛11
|

呢單嘢好似有內情㗎喎。
hokabb
|
大把依啲人full pay埋比佢,仲要怨做乜要佢比咁貴管理費同水電都有,攪到出糧又冇咁啲錢喎唔好以為買埋樓比佢會感激你,阿爸阿媽們太天真
albye
|
曲線
oceandeepsea
|
仲咩買咁大單位,緊係供死佢,都傻傻地
pigpigapple
|
食咗屎 ???? good
香港豬媽
|
「我呢一類人,已經叫做專業人士……香港入息中位數係1.8萬元,我係佢哋兩倍有多,但我自己一個都儲唔到首期,咁其他人點算?」

咁佢呢句又冇錯嘅
奇異果小邱
|
見到HEADING,有D膠味

Nbs
|
我唔會信晒佢講既野或篇報道。
如果全部係真,無人迫佢,自己唔計好條數就買,甘係佢蠢啫。
(我結婚前都係一個人住3房,條數計得掂無問題,係人都想住大d. 但無甘大個頭就唔好戴甘大頂帽。)
|
供得咁辛苦,不如賣左佢啦。又可以繼續音樂理想
littlecar
|

如果扣完所有必須開支,每月有3千蚊淨,已經好好

angiehouse
|

報紙野吾好信,成日系度挑起社會不滿,挑起負面情緒,正常都租比人,或者成家住啦,有900萬單位已經好幸福了