自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2023年兔年勳章 BB防敏心得分享勳章

冇人揸槍逼佢買新樓噃,買完先醒覺食咗屎?未結婚第一次上車就買間3房全新樓,佢自己冇計過條數而家先後悔?

https://hk.news.yahoo.com/%E6%A8%93%E5%A5%B4-%E7%89%A9%E7%90%86%E6%B2%BB%E7%99%82%E5%B8%AB%E8%A6%81%E9%9D%A0%E7%88%B6%E6%AF%8D%E4%B8%8A%E8%BB%8A-%E5%98%86%E4%BE%9B%E6%A8%93%E4%B8%8D%E5%BF%AB%E6%A8%82-%E8%B2%B7%E5%AE%8C%E5%BE%8C%E5%B0%B1%E9%A3%9F%E5%B1%8E-000000081.html

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一個人住三房?

珍珠宮

回覆樓主:

冇腦

伯爵府

唔好信晒報導,可能最主要原因只係父母想借佢人頭買,順便比埋佢住。

糖呢兩茶匙 發表於 18-11-6 17:07
冇人揸槍逼佢買新樓噃,買完先醒覺食咗屎?未結婚第一次上車就買間3房全新樓,佢自己冇計過條數而家先後悔 ...

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

放租咪得囉, 一個人住乜咁大間屋!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

無言~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

冇人揸槍逼佢買新樓噃,買完先醒覺食咗屎?未結婚第一次上車就買間3房全新樓,佢自己冇計過條數而家先後悔 ...

輸打嬴要代表人物

KKKKit    發表於 18-11-7 19:00

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

要上車, 有必要買干萬樓嗎?

你要食C沒人可阻擋你
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

珊瑚宮

畀面勳章

呢單嘢好似有內情㗎喎。

子爵府

大把依啲人full pay埋比佢,仲要怨做乜要佢比咁貴管理費同水電都有,攪到出糧又冇咁啲錢喎唔好以為買埋樓比佢會感激你,阿爸阿媽們太天真

禁止訪問

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

仲咩買咁大單位,緊係供死佢,都傻傻地

男爵府

食咗屎 ???? good

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

見到HEADING,有D膠味

水晶宮

我唔會信晒佢講既野或篇報道。
如果全部係真,無人迫佢,自己唔計好條數就買,甘係佢蠢啫。
(我結婚前都係一個人住3房,條數計得掂無問題,係人都想住大d. 但無甘大個頭就唔好戴甘大頂帽。)

水晶宮

供得咁辛苦,不如賣左佢啦。又可以繼續音樂理想

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

如果扣完所有必須開支,每月有3千蚊淨,已經好好

珍珠宮

報紙野吾好信,成日系度挑起社會不滿,挑起負面情緒,正常都租比人,或者成家住啦,有900萬單位已經好幸福了

首頁

尾頁

跳至