幼稚園k1註冊問題

ssshanshan456
|

呀囡3/11去左幼稚園面試,啱啱收到電話優先錄取左,要我哋星期六前拿埋張幼稚園入學註冊證去交,但問題來了,我仲有一間心儀的幼稚園17/11先面試,請問如果我交左入學註冊證喺咪無得報其它幼稚園?

naylaw
|
ssshanshan456 發表於 18-11-6 18:36
呀囡3/11去左聖母潔心會黃大仙幼稚園面試,啱啱收到電話優先錄取左,要我哋星期六前拿埋張幼稚園入學註冊證 ...

交左如有其他心儀學校可取回註冊證,但註冊費冇得退
andyan324
|
ssshanshan456 發表於 18-11-6 18:36
呀囡3/11去左聖母潔心會黃大仙幼稚園面試,啱啱收到電話優先錄取左,要我哋星期六前拿埋張幼稚園入學註冊證 ...

甘早註?唔係1月先咩?
不過唔緊要既,註冊証係可以拎返
|
naylaw 發表於 18-11-6 18:45
交左如有其他心儀學校可取回註冊證,但註冊費冇得退

但距話只喺先交證 唔使交錢住
|
andyan324 發表於 18-11-6 18:45
甘早註?唔係1月先咩?
不過唔緊要既,註冊証係可以拎返

距打來要我先去交證,唔使交錢住 我都唔喺好明
怪獸青BB
|
好奇怪,唔交錢又要hold你個證?答佢未有可以嗎?一般學校都係1月先收證同註冊費
|
怪獸青BB 發表於 18-11-6 19:03
好奇怪,唔交錢又要hold你個證?答佢未有可以嗎?一般學校都係1月先收證同註冊費
...

喺呀 要我星期六前要去交證先 ,已經答左有了
shareholder
|
咁你都要交,唔交個位會俾另一個人
C.Humphrey
|
交左先,到時有另一間收再拎返
貪靚媽
|
偷步
albye
|
收證先
咁怪
kaki0901
|
如果唔使交註冊費交左證先,到時心儀學校收既先拎返

Babygirl2012
|
我表都未交,好彩見到你呢講起幼稚園註冊証,即刻拿拿聲填埋張表聽日交
kaki0901
|
Babygirl2012 發表於 18-11-6 20:33
我表都未交,好彩見到你呢講起幼稚園註冊証,即刻拿拿聲填埋張表聽日交
...

9-11月內申請都得,再預6-8星期收到
貧窮媽媽
|
註冊左有更心儀可以攞返張證
Chiq63663
|
ssshanshan456 發表於 18-11-6 18:55
但距話只喺先交證 唔使交錢住

试下話交复印件先
Babygirl2012
|
kaki0901 發表於 18-11-6 20:47
9-11月內申請都得,再預6-8星期收到

Thanks
chichingmama
|
咁樣係犯規喎,教育局講明是統一註冊
water55
|
呀囡3/11去左幼稚園面試,啱啱收到電話優先錄取左,要我哋星期六前拿埋張幼稚園入學註冊證去交,但問題來了 ...

統一註冊日是17-21/1,如果無記錯日期!甘快註冊你自己考慮清楚
nikfan
|
呀囡3/11去左幼稚園面試,啱啱收到電話優先錄取左,要我哋星期六前拿埋張幼稚園入學註冊證去交,但問題來了 ...

聖母潔心會黃大仙幼稚園 點解會提早要交註冊證