開完刀兩星期啦(emoji)大便後成日又黎番少少惡露(emoji)

Ming1818
|
有冇jm同我一樣呀 (emoji)(emoji) 好煩 ! 成日痾完屎 又流番少少血 跟住1/2日又冇哂 正唔正常架?(emoji)(emoji)
RubyYu07
|
大便係咪偏硬?太過用力就會咁
Ming1818
|
RubyYu07 發表於 18-11-6 21:07
大便係咪偏硬?太過用力就會咁

唔算係呀(emoji)
我都搞唔清究竟係惡露定係裹面傷口流血(emoji)
laisausau
|
Ming1818 發表於 18-11-6 19:33
有冇jm同我一樣呀 (emoji)(emoji) 好煩 ! 成日痾完屎 又流番少少血 跟住1/2日又冇哂 正唔正常架?(emoji)(e ...

分清楚前面定後面流血喔有可能太用力便便,生痔瘡/損左
yingying1128
|
有冇jm同我一樣呀 (emoji)(emoji) 好煩 ! 成日痾完屎 又流番少少血 跟住1/2日又冇哂 正唔正常架?(emoji)(e ...

我果時要一個月先淸曬D惡露
Ming1818
|
laisausau 發表於 18-11-7 08:28
分清楚前面定後面流血喔有可能太用力便便,生痔瘡/損左

好肯定係妹妹有血 (emoji)
抹屁屁一d血都冇

Ming1818
|
yingying1128 發表於 18-11-7 09:03
我果時要一個月先淸曬D惡露

但係我係次次大完便先有野番黎(少少量)
因為我唔係日日有得去 有時3/4日去一次 去完一抺就見到(emoji)
yingying1128
|
Ming1818 發表於 18-11-7 10:17
但係我係次次大完便先有野番黎(少少量)
因為我唔係日日有得去 有時3/4日去一次 去完一抺就見到(emoji)
...

但係正常未咁快清曬D惡露
kmbb519
|
yingying1128 發表於 18-11-7 12:34
但係正常未咁快清曬D惡露

係啦,我成個月都未清哂
不過就得返少少啡色
bchuma
|

我之前都以為係,點知係生左之後竟然生痔瘡 係屁股血
Ming1818
|
bchuma 發表於 18-11-7 14:37
我之前都以為係,點知係生左之後竟然生痔瘡 係屁股血

(emoji)(emoji)
haha748494
|
可能兩個禮拜,惡露未完全清晒。
RubyYu07
|
Ming1818 發表於 18-11-7 02:55
唔算係呀(emoji)
我都搞唔清究竟係惡露定係裹面傷口流血(emoji)

要搞清楚係前面定後面?如果淨係流過一次咁都問題唔大。
Ming1818
|
RubyYu07 發表於 18-11-7 15:23
要搞清楚係前面定後面?如果淨係流過一次咁都問題唔大。

堅係前面
RubyYu07
|
Ming1818 發表於 18-11-8 12:44
堅係前面

咁係流左一次,之後就無再流了?
我要做媽媽
|
我都讚成JM講既,你確定系惡露唔系出血?
Ming1818
|
我要做媽媽 發表於 18-11-9 16:10
我都讚成JM講既,你確定系惡露唔系出血?

肯定唔係黎
Ming1818
|
RubyYu07 發表於 18-11-9 15:54
咁係流左一次,之後就無再流了?

次次去完開大 跟住會有少少啡血
但係隔一陣又冇囉
RubyYu07
|
Ming1818 發表於 18-11-9 16:41
次次去完開大 跟住會有少少啡血
但係隔一陣又冇囉

我覺得應該係太過用力導致
Ming1818
|
RubyYu07 發表於 18-11-9 17:17
我覺得應該係太過用力導致