華為機一問

Fiona湯
|
鋪頭試過佢地新出個部mate 20 pro有d 興趣, 不過sales 哥哥話插卡要用一種叫nm既卡, 問過老公, 佢上網幫我查過好似無其他機用, 咁特登為一部機買張新既記憶卡, 係唔係好唔化算?
tkop
|
Fiona湯 發表於 18-11-6 21:19
鋪頭試過佢地新出個部mate 20 pro有d 興趣, 不過sales 哥哥話插卡要用一種叫nm既卡, 問過老公, 佢上網幫我 ...

你用外置讀卡器咪得囉
JoanC
|
mate pro 20 有 128 G,係咪無須要一定買多張咭?
berry??????
|
如果唔夠用咪再買多張卡囉,呢張只係華為機識合用外面冇得賣
majomajo
|
我覺得太大部
十一哥
|
我用緊,唔大部,影相靚到呢,好正。
lyh80115
|
鋪頭試過佢地新出個部mate 20 pro有d 興趣, 不過sales 哥哥話插卡要用一種叫nm既卡, 問過老公, 佢上網幫我 ...

買256GB版,唔洗另插卡。
berry??????
|
十一哥 發表於 18-11-6 22:31

我都用緊,影相超正
fanny590
|

nm卡係華為特別出, 我係淘寶買左張, 雖然mate 20 pro有128GB, 但我都係鍾意將照片存係外置卡, 始終冇咁易唔見照片
lyh80115
|
majomajo 發表於 18-11-6 22:24
我覺得太大部

pro已最細,非pro再大啲,X最大……
竇漪房
|
十一哥 發表於 18-11-6 22:31

請問p20影相靚d定mate20? thx
liurekanan
|
mate 20 pro 影相真係唔錯, 我去胃信都試過, 不過見幾個版本都係得128GB 內存, 我宜加用緊64GB 自問唔係好夠,whatapp圖同片又多, 如果影多d 相, 建議都係買多張卡先夠用
Sweetsugarwin
|
lyh80115 發表於 18-11-6 22:51
買256GB版,唔洗另插卡。
香港行貨唔係得128GB版? 你指買國內版?

Poyau
|
竇漪房 發表於 18-11-6 23:55
請問p20影相靚d定mate20? thx

據Dxomark P20 Pro 109分位居首位

https://www.dxomark.com/category/mobile-reviews/
竇漪房
|
Poyau 發表於 18-11-7 11:23
據Dxomark P20 Pro 109分位居首位

https://www.dxomark.com/category/mobile-reviews/

Thx!! 上次去睇只玩過mate 20pro,但唔太習慣個mon,下次試下p20先!
Poyau    發表於 18-11-8 00:43
CharliesNjoe
|
如果想要多D 儲存空間, 可以考慮去CXL出機, 係佢地先有256GB內存既mate 20 pro, 而且ram 仲由6GB升級到8GB, 佢地淨機折實都係賣緊$6888
CharliesNjoe
|
竇漪房 發表於 18-11-7 12:43
Thx!! 上次去睇只玩過mate 20pro,但唔太習慣個mon,下次試下p20先!
其實兩部機唔同既, mate 20pro有3鏡, P20就無

竇漪房
|
CharliesNjoe 發表於 18-11-7 18:56
其實兩部機唔同既, mate 20pro有3鏡, P20就無

我唔多識,我試mate20影出黎同真影幾乎一樣無乜色差,未玩過p20唔知係點,請問你覺得邊部影相靚d?thx
berry??????
|
竇漪房 發表於 18-11-7 22:58
我唔多識,我試mate20影出黎同真影幾乎一樣無乜色差,未玩過p20唔知係點,請問你覺得邊部影相靚d?thx
...

Mate20有超廣角鏡頭,隨手影都靚爆

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
09daisydaisy
|
berry?????? 發表於 18-11-6 22:58
我都用緊,影相超正

影人自然嗎,灰嗎?假嗎?拍片如何?謝謝你