香港高鐵行李問題

gaogaigar555
|
請問依家香港高鐵行李係咪都係捉得好緊,個喼大少少都唔比入閘
龍貓車
|
既然人地有標準,最好就跟返,費事冒險啦
wcpcelia    發表於 18-11-7 12:02
bb1901
|
大篋點處理?
|
龍貓車 發表於 18-11-6 23:22
既然人地有標準,最好就跟返,費事冒險啦

我個喼只係大左10厘米左右唔知得唔得,無理由無啦啦買多個喼
龍貓車
|
gaogaigar555 發表於 18-11-6 23:55

就算有人話得,可能當時佢入閘無人check呢,咁啱你入閘時有人check就唔俾入架啦
睇下你自己博唔博,俾我就唔會,到時唔俾就好麻煩
good_pig
|
gaogaigar555 發表於 18-11-6 23:55

10cm 好多啦
good_pig
|
龍貓車 發表於 18-11-7 00:16
就算有人話得,可能當時佢入閘無人check呢,咁啱你入閘時有人check就唔俾入架啦
睇下你自己博唔博,俾我就 ...

到時唔得仲麻煩
BGCOME08
|

10cm都唔係少少喎。我都想知可以帶幾大,其實有冇得托運呢?
|
BGCOME08 發表於 18-11-7 08:08
10cm都唔係少少喎。我都想知可以帶幾大,其實有冇得托運呢?

太太一個人帶住個bb細喼放唔晒d野,又無可能叫距拉兩個喼,所以想睇下依家會唔會放寬少少
Poyau
|

有托運但不是同步
yck21e18
|

我十月頭返鄉下,帶個25吋喼冇問題,(標準24吋)
kenshiro18
|
現在高鐵採取低調
|
yck21e18 發表於 18-11-7 10:36
我十月頭返鄉下,帶個25吋喼冇問題,(標準24吋)

其實依家仲有無人查
Chole
|
喼大10cm 唔係少少喎,有規定唔遵守如果到時候唔俾上車你覺得ok 嗎?
QY08040408
|
博唔過,又要過關,又要安檢
小可愛11
|

10釐米成4吋喎。
木土土
|
gaogaigar555 發表於 18-11-7 10:51
其實依家仲有無人查

無人可以預知,到時有無人查你,想博都要唸到時若有人查唔比行李上車,唸定plan B (不是lur 地入吵大鬧)點做
rurubibi
|
可以試既,但唔得就唔好賴地硬就得啦
cy101
|
咁你PLAN B 係咪用紅白藍都接受到!!
Tung2476
|
上星期六去汕頭,朋友用26吋都無事。我地星期一返香港