《港台視點31》真人版「任何仁」從此消失!

盧大力
|

《視點31》收到消防處內部消息,真人版任何仁從此消失,以後只可以卡通人物形式出場,禁止真人再扮。其中原因「有違正面英雄形象」、「意識唔係咁好」,正等候官方回應。

消防處最新代言人 #任何仁,一身藍色貼身衫、PE短褲現身,示範應急技巧,旋即爆紅!豈料只有數個月壽命…

https://www.facebook.com/371653272981177/posts/1548988175247675/

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wcpcelia    發表於 18-11-7 11:32
cake05    發表於 18-11-7 08:25
cattz288
|
唔係嘩?!
米米子
|
好慘啊,攪下爛gag都唔得
brindlewin
|
盧大力 發表於 18-11-6 23:36
《視點31》收到消防處內部消息,真人版任何仁從此消失,以後只可以卡通人物形式出場,禁止真人再扮。其中原 ...

從善如流
MrsSingSing
|
其實可以取消著貼身衫,好似迪迪尼咁套個藍色毛毛公仔套,意識會唔會好d
alicemic
|
意識唔係幾好? 真係笑咗, 乜唔係諗過度過先出街嘅咩,消防公共關係科啲友點做嘢, 拍版出任何仁果位炒咗佢啦!
honeybibibibi
|
盧大力 發表於 18-11-6 23:36
《視點31》收到消防處內部消息,真人版任何仁從此消失,以後只可以卡通人物形式出場,禁止真人再扮。其中原 ...

其實都ok丫,點解大家咁唔接受
beehoneybee
|
無惡意,但成件事,由始至終都覺得好好笑。
其實算成功宣傳,平地一聲雷♪───O(≧∇≦)O────♪
Heixsap
|
幾有意思,係個造型核突左d 啫
tommyxsarah
|
其實幾好笑
有迴響,加分加分
bosch
|
出左街至話意識唔好?
shareholder
|
廣告引起咁多話題,係好成功喎,咁都唔得?
Protea
|
既然係任何人, 何來有違正面英雄形象?意識唔係咁好, 係咪同班睇AV的人有關?
ava_va
|
其實睇其他post,我先知同av既角色似
我覺得佢做得幾好,好有新鮮感,好成功吸引人注意
wantaima
|

睇完呢張圖就明白點解了—李呃人利用冒牌(任何人)作選擧拉票好無恥。

heiyau88
|
太多人抽水了

姑婆
|
好消息
葉知秋
|
比人 DQ
B~ma