藍潔瑛絕筆自傳曝光

vmann
|
80年代當紅無 花旦藍潔瑛,日前在獨居的赤柱寓所猝逝,胞姊藍潔卿一度失聯,前日終現身,低調辦理認屍手續,並安排周五晚為生前信奉天主教的胞妹舉行追思彌撒,歡迎生前好友及影迷出席祈禱,此外並沒任何喪禮儀式,一切從簡。
藍潔瑛數年前有意出版自傳,手稿內容提及..

原來佢生前曾計畫出版自傳:

http://std.stheadline.com/daily/ ... 7%E7%88%B6%E6%AF%8D
李露眉
|
佢家姐聽聞係上水, 賣魚旦, 賣到風山水起.
但近兩年已無.

就係火車站.
力神
|
佢提及既好友,家人係佢在生患病時都無來探望過一眼
JD930    發表於 18-11-8 09:50
jacky1666_hk
|
rip
BBqueenie
|
回覆 李露眉 的帖子

YES...之前住彩園村...好多年都無見到喇~~~

Poyau
|
紅顔薄命
上校車
|
傳媒呢個moment 最鍾意用關系圖, 邊個老友邊個唔探邊個唔關心
wcpcelia    發表於 18-11-7 11:46
ic34    發表於 18-11-7 10:18
jojo1234
|
真心問,其實藍呢幾年精神有冇問題架?
angiehouse
|
vmann 發表於 18-11-7 08:51
80年代當紅無 花旦藍潔瑛,日前在獨居的赤柱寓所猝逝,胞姊藍潔卿一度失聯,前日終現身,低調辦理認屍手續 ...

真心問,佢之前有精神分裂,其實話比人強姦在咩精神狀態下講出呢,有無人研究過,不過佢紅顏薄命就一定既
Candy_HL
|
angiehouse 發表於 18-11-7 10:02
真心問,佢之前有精神分裂,其實話比人強姦在咩精神狀態下講出呢,有無人研究過,一過佢紅顏薄命就一定日 ...

我都有呢個想法,但費事講,驚比人話
佢拍完大時代之前係好正常,拍完大時代抽唔到個角色出黎先精神分裂,如果佢精神有問題果時話比人強左,其實信唔過,我有親戚之前比人送左入青山,原因話佢最親果個做左好多野,又幻想自己有老公,但事實係佢有精神分裂
angiehouse
|
Candy_HL 發表於 18-11-7 10:17
佢拍完大時代之前係好正常,拍完大時代抽唔到個角色出黎先 ...

我都吾敢講出自己想法,尼度d人好憎成蟲,志偉,聽小小野就加踩一腳,吾會客觀分析,所以我怕比人話冷血,而家先講出自己想法
tinlong22
|
力神 發表於 18-11-7 09:02

探亦唔信打鑼打鼓, 又唔好一口咬定人地無探, 除非你住佢隔離屋啫
~小樹兒~
|
RIP
pui-e
|
相信華倩對這位朋友心痛,盡在不言中⋯;眼淚在心裏流
Conybrownbb
|
Candy_HL 發表於 18-11-7 10:17
佢拍完大時代之前係好正常,拍完大時代抽唔到個角色出黎先 ...

x2
kenshiro18
|
力神 發表於 18-11-7 09:02

你又知無? 發現她死咗都係朋友探訪wor
DoReMi媽媽
|
大眾傳媒對佢嘅關懷程度,係死後比生前高~個人感覺,唔好打頭
MICMATL
|
藍潔英真係好靚,五官身材無得彈,佢果種靚非其他庸脂俗粉可比,清麗脫俗,笑容甜美,眼睛如閃亮的星星,不做作又不好出風頭,所以兩岸三地普羅大眾都非常婉惜,所以傳媒廣泛報導,她的靚樣在過去一周在紙媒網媒電台電視Youtube無限loop
MICMATL
|
藍潔英真係好靚,五官身材無得彈,佢果種靚非其他庸脂俗粉可比,清麗脫俗,笑容甜美,眼睛如閃亮的星星,不做作又不好出風頭,所以兩岸三地普羅大眾都非常婉惜,所以傳媒廣泛報導,她的靚樣在過去一周在紙媒網媒電台電視Youtube無限loop
liyee1980
|
希望呢個世界真係有報應啦