親子旅遊

跳至

首頁
34567...60

尾頁

大宅

請問大家知唔知即場買火車飛要幾歐?
我上網睇最平ultra econ 20歐但冇得改冇得退(例如milan>venice), 有得改既econ就30歐, 但要補返差價, 咁補完咪同現場價一樣?
base就45歐, 任改可以退, 現場買會唔會貴過45歐呢?

珍珠宮

fan.sh.jai 發表於 18-12-22 06:51
請問大家知唔知即場買火車飛要幾歐?
我上網睇最平ultra econ 20歐但冇得改冇得退(例如milan>venice), 有得 ...

唔會平過上網買,因為有機會收手續費,自助機有時又唔易用。
你不如確定時間時先即刻上網買啦,用app 買仲易過用火車站啲機

琥珀宮

畀面勳章

結果改左在6月先去,因為原來阿女搞錯 term end 日期,又唔見錢

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

Itinerary:

Day 1: 早機到米蘭-米蘭市內遊覽 (宿米蘭)
Day 2: 搭火車到五漁村-遊覽五漁村 (宿 Vernazza 民宿)
Day 3: 遊覽五漁村- 中午回米蘭-同囡囡匯合 (宿米蘭)
Day 4: 取車自駕到 Breuil Cervinia (宿 Breuil Cervinia 民宿)
Day 5: 乘覽車上 Monte Cervino 健行 (即 Matterhorn) (宿 Breuil Cervinia 民宿)
Day 6: Breuil Cervinia -> Lake Como (宿 Lake Como)
Day 7: Lake Como -> Dolomiti (宿 St. Maddalena)
8: Dolomiti 地區健行 (宿 St. Maddalena)
9: Dolomiti 地區健行 (宿 St. Maddalena)
10. St. Maddalena-> Verona ? 還車 (宿 Verona)

琥珀宮

畀面勳章

littlesister 發表於 19-1-6 17:27
Itinerary:

Day 1: 早機到米蘭-米蘭市內遊覽 (宿米蘭)

11. Verona -> Venice ?乘火車 (宿 Vernice)
12: 遊覽 Vernice 外-> 黃晨 到 Florence ? 火車(宿
13: 遊覽 Florence (宿 Florence)
14: Pisa 半日遊 (宿 Florence)
15: Florence-> 羅馬, 遊覽羅馬 (宿羅馬)
16: 遊覽梵蒂岡(宿羅馬)
17: 遊覽羅馬 (宿羅馬)
18: 早餐後到機場,乘中午機回港

琥珀宮

畀面勳章

rainbowchuuu3 發表於 18-12-10 10:55
佢越遲會越貴啊!

請問要在義大利鐵路官網 book 嗎?有冇 app? 前年去瑞士個 app 真係好方便

琥珀宮

畀面勳章

holemone 發表於 18-12-13 03:48
Naples, Capri, Ischia, 意大利南部,同北部好唔同,值得去遊覽

今次主要去義北,南義只去到羅馬咋

琥珀宮

畀面勳章

Ononluk 發表於 18-12-22 11:07
唔會平過上網買,因為有機會收手續費,自助機有時又唔易用。
你不如確定時間時先即刻上網買啦,用app 買仲 ...

請問係咪有 e-ticket?

珍珠宮

littlesister 發表於 19-1-7 11:37
請問係咪有 e-ticket?

Yes, 有qr code or bar code 就okay. 我連hard copy 都無print

wcpcelia    發表於 19-1-7 14:37

琥珀宮

畀面勳章

Ononluk 發表於 19-1-7 12:11
Yes, 有qr code or bar code 就okay. 我連hard copy 都無print

用手機都可以搭車嗎?

珍珠宮

littlesister 發表於 19-1-7 14:26
用手機都可以搭車嗎?

可以呀,download 咗pdf 到時用電話show qr code. 所以我先話可以早少少上網買就得

公爵府

牛年勳章

回覆 littlesister 的帖子

我係直接上官網訂的 app就唔清楚

琥珀宮

畀面勳章

rainbowchuuu3 發表於 19-1-7 16:49
回覆 littlesister 的帖子

我係直接上官網訂的 app就唔清楚

尋日上官網睇下火車班次,原來火車班次唔算密喎,Verona to venezia santa lucia 要下午先有車 我仲諗住一早入去玩添,係咪唔應該 search 直達車呢?

琥珀宮

畀面勳章

Ononluk 發表於 19-1-7 15:45
可以呀,download 咗pdf 到時用電話show qr code. 所以我先話可以早少少上網買就得
...

Thanks

尋日上官網睇下火車班次,原來火車班次唔算密喎,Verona to venezia santa lucia 要下午先有車 我仲諗住一早入去玩添,係咪唔應該 search 直達車呢?定係我唔識 search? jm 可以教下路嗎?

珍珠宮

littlesister 發表於 19-1-8 17:48
Thanks

尋日上官網睇下火車班次,原來火車班次唔算密喎,Verona to venezia santa lucia 要下 ...

點會呀?只計1:10 最快嘅車,平均唔駛一小時一班

琥珀宮

畀面勳章

Ononluk 發表於 19-1-8 17:58
點會呀?只計1:10 最快嘅車,平均唔駛一小時一班

係喎,我 search 明天就好多班車,但典解 search 6月就得幾班車,仲要中午先有車

大宅

如兩大兩小,意大利行程如下,會否太趕或太 hea
第一日 早上到達羅馬
第二日 羅馬市內遊
第三日 梵蒂岡
第四日 早上起程往佛羅倫斯
第五日 比薩,即日來回
第六日 佛羅倫斯市內遊
第七日 早上起程往威尼斯
第八日 威尼斯市內遊
第九日 下午起程往法國

可否指點一下

珍珠宮

littlesister 發表於 19-1-8 19:20
係喎,我 search 明天就好多班車,但典解 search 6月就得幾班車,仲要中午先有車
...

可能太早

琥珀宮

畀面勳章

chunchundaddy 發表於 19-1-8 19:23
如兩大兩小,意大利行程如下,會否太趕或太 hea
第一日 早上到達羅馬
第二日 羅馬市內遊

暑假去?威尼斯搭飛機去法國嗎?

琥珀宮

畀面勳章

Ononluk 發表於 19-1-8 21:16
可能太早

太早 check 唔到架?唔係愈早買愈平咩

首頁
34567...60

尾頁

跳至