瑪嘉烈第一胎緊急開刀,第二胎可以直接揀開刀嗎?

小小郭c奶
|
第一胎食全產,1度都開唔到,催生1x個鐘先緊急開刀,而家第二胎,聽過其他醫院可以直接揀開刀,又聽過瑪嘉烈唔俾揀,一定要先試順產。。。請問有冇媽媽有經驗?
rabbitbit
|
我瑪嘉烈第一胎開刀,依家第二胎有俾我揀,不過俾我個期已經係39週幾,佢話已經fully book, 可能要留番d期俾必要嘅媽媽(emoji)
小小郭c奶
|
rabbitbit 發表於 18-11-7 11:18
我瑪嘉烈第一胎開刀,依家第二胎有俾我揀,不過俾我個期已經係39週幾,佢話已經fully book, 可能要留番d期 ...

我第一胎38w就穿水喇,如果俾個期咁遲,咪隨時生得先入去。。。佢幾時話你知有得揀?
chowyanyan68
|
我第一胎都係瑪嘉烈緊急開刀
到第二胎產檢醫生都話唔比我揀開刀一定要試順產
到最後一次產檢另一醫生又話可以開刀
所以都唔知咩準則
rabbitbit
|
小小郭c奶 發表於 18-11-7 11:19
我第一胎38w就穿水喇,如果俾個期咁遲,咪隨時生得先入去。。。佢幾時話你知有得揀?
...

35週,所以我有少少覺得佢想焗我試順產*~*

小小郭c奶
|
chowyanyan68 發表於 18-11-7 13:59
我第一胎都係瑪嘉烈緊急開刀
到第二胎產檢醫生都話唔比我揀開刀一定要試順產
到最後一次產檢另一醫生又話可 ...

咁佢俾咗期你未呀?第幾w開刀?如果未到果時已經作動,入到院可唔可以即刻排手術室㗎?
小小郭c奶
|
rabbitbit 發表於 18-11-8 09:06

35週,所以我有少少覺得佢想焗我試順產*~*

你而家幾w呀?
haha748494
|
二胎相隔幾年,通常系可以選擇。