0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

little_hk 發表於 18-11-17 21:29
3條?!?! 無野呀
上胎仁安教第一日用床墊當m巾

第一日幾乎用咗一包喇⋯
床墊,然後每次起碼3條咁紮住,但又紮得唔好流晒落枱墊⋯ 第一日任佢舞真係冇晒辦法

複式洋房

mtcat 發表於 18-11-17 22:16
第一日幾乎用咗一包喇⋯
床墊,然後每次起碼3條咁紮住,但又紮得唔好流晒落枱墊⋯ 第一日任佢舞真係冇晒辦 ...

搞到我有啲怯添

複式洋房

little_hk 發表於 18-11-18 17:37
搞到我有啲怯添

我6/11晚住3人房,吉一張床,第二朝就full了。第一,二晚姑娘真係用3塊M巾,床墊第二日已差唔多俾佢用哂,我仲拿拿林叫老公落去買返包,點知都用唔著,因為我開刀其實唔算好多惡露。

別墅

little_hk 發表於 18-11-15 13:51
你有無入院所需小冊子?
我老公好似無拎過返黎,唔知佢有咩提供俾我 黎執個走佬袋
最想知佢生產包有咩 Thx ...

子爵府

題外話, 想請問醫院有無熱滾水供應?
想準備自己帶D 抄米去飲沖來飲...怕只有暖水, 唔夠熱焗唔成~

子爵府

pudding_taimei 發表於 18-11-18 20:51
我6/11晚住3人房,吉一張床,第二朝就full了。第一,二晚姑娘真係用3塊M巾,床墊第二日已差唔多俾佢用哂, ...
即係開刀既話, 醫院供應果包都夠用??
我之前在另一間醫院開刀生, 都係一樣有一包孕婦用品送, 當年都係用唔晒, 仲有剩拎返屋企....
所以我今次都無準備買過任何孕婦衛生用品

別墅

Care_Bears2009 發表於 18-11-19 10:45
想準備自己帶D 抄米去飲沖來飲...怕只有暖水, 唔夠熱焗唔成~ ...

每日都有一大樽熱水,如果唔夠可以叫人拎俾你

別墅

Care_Bears2009 發表於 18-11-19 10:47
即係開刀既話, 醫院供應果包都夠用??
我之前在另一間醫院開刀生, 都係一樣有一包孕婦用品送, 當年都係用唔 ...

產婦衛生巾真係要買多兩包,醫院送的好快用哂。

子爵府

coeybb1314 發表於 18-11-19 13:36
產婦衛生巾真係要買多兩包,醫院送的好快用哂。

Oic, thanks

別墅

little_hk 發表於 18-11-18 17:37
搞到我有啲怯添

無嘢嘅,買多包m巾咋嘛

別墅

Care_Bears2009 發表於 18-11-19 10:45
想準備自己帶D 抄米去飲沖來飲...怕只有暖水, 唔夠熱焗唔成~ ...

記得自己帶保溫壺去沖,熱水飲晒同姑娘講就得

大宅

回覆樓主

9月開刀,六人係full 三人價錢唔叉太遠。個時我第一晚加我只有2人,第二晚我一個人,第三晚2個人,靜d同洗手間都唔洗排隊

大宅

回覆樓主

忘記講我個時揀近廁所位,咁岩有個高身locker 比我掛下外套,無人時我用埋人地個格,我開完刀第二日就抆尿喉,傷口痛去廁所近d好d,窗口聽落好似好好,到日頭殘到訓唔到,同窗口多張大班椅咁囉

複式洋房

蘿蔔菜 發表於 18-11-20 04:04
忘記講我個時揀近廁所位,咁岩有個高身locker 比我掛下外套,無人時我用埋人地個格,我開完刀第二日就抆尿 ...

拉埋晒啲簾都遮唔到得多?
咁叫醫生開多2次安眠藥我訓覺 (哈)

子爵府

岩岩打去問左醫院無S26 ULTIMA 揀, 但我就一心打算比BB飲LEE 隻.....
姑娘話惟有飲住第2隻先, 出院再轉返自己心水果隻....
你地有無人試過出院後即轉奶粉呀?? 唔知初生BB 會唔會唔適應呢?

別墅

little_hk 發表於 18-11-20 09:43
拉埋晒啲簾都遮唔到得多?
咁叫醫生開多2次安眠藥我訓覺 (哈)

日頭遮到太陽啦,房係咪都開晒燈,瞓唔瞓到好個人嘅。間房唔太多人冇咁嘈就易瞓啲

複式洋房

Care_Bears2009 發表於 18-11-20 11:55
岩岩打去問左醫院無S26 ULTIMA 揀, 但我就一心打算比BB飲LEE 隻.....
姑娘話惟有飲住第2隻先, 出院再轉返自 ...

第一胎時,仁安飲illuma,出院返屋企飲返enfinitas, 嗰時touchwood 無乜問題

子爵府

Ming1818 發表於 18-11-17 12:12
要睇你生仔既日子係咪好日架 我就26/10生既 個日係好日 好多人揀個日 所以就好full 要提前一日中午去拎房 ...

原來係入院0個刻至選3/6人房嗎?

我以為係之前選定tim

別墅

wowobibi 發表於 18-11-21 17:03
原來係入院0個刻至選3/6人房嗎?

我以為係之前選定tim

幾時揀有分別咩?

子爵府

mtcat 發表於 18-11-21 19:07
幾時揀有分別咩?

我見話要早d去至有最後一間3人房ja...即係當日去到醫院先到先得..

有機會我本身想3人房但full哂無位要住6人房..

首頁

尾頁

跳至