後生仔踩單車去荷蘭!佩服!佩服!

牛牛牛牛
|
後生仔勇於嘗試係好事,不過如果佢係我仔,我未必全力支持,始終擔心佢人身安全

如果係女友都一樣唔會支持,一陣完成呢次創舉,之後又想試另一壇嘢,到時真係唔知等到幾時先返嚟,唔知幾時會有將來喎

諗番起,我都只係一個返工等放工,放工湊細路再等佢地瞓覺嘅平實c9

https://skypost.ulifestyle.com.h ... D%E5%A4%A2%E6%83%B3
Poyau
|
有心有力
simple430
|
有錢先可以玩理想
goat
|
simple430 發表於 18-11-7 12:53
有錢先可以玩理想
就算個後生真係有錢, 單車周遊列國都要付出, 唔會因為用左架benz單車就舒服過我地搭的士
simple430
|
goat 發表於 18-11-7 13:04
就算個後生真係有錢, 單車周遊列國都要付出, 唔會因為用左架benz單車就舒服過我地搭的士
...

窮家子屋企等佢養家點去?
姆貓
|
牛牛牛牛 發表於 18-11-7 11:47
後生仔勇於嘗試係好事,不過如果佢係我仔,我未必全力支持,始終擔心佢人身安全

如果係女友都一樣唔會支持 ...

有勇氣! 我就不行了!
goat
|
simple430 發表於 18-11-7 13:05
窮家子屋企等佢養家點去?
窮家子、富家子要用單車旅行, 呢D咁講求體力、意志力活動, 唔會因為有錢D就易D掛,
點解一樣好正面報導, 都要拉到咁遠
tsung
|
勇闖世界
親親小孩子
|
goat 發表於 18-11-7 13:11
窮家子、富家子要用單車旅行, 呢D咁講求體力、意志力活動, 唔會因為有錢D就易D掛,
點解一樣好正面報導, 都 ...

我諗個位jm意思係如果屋企等開飯,就唔可以咁做。

屋企唔駛佢養,佢儲到錢想點就點,當然一個人踩到咁遠,少啲體力同毅力都唔得,去到呢一步已經唔係錢嘅問題。
親親小孩子
|
我記得以前都好似有位bk jm講過佢細佬都試過咁樣踩單車去好遠嘅地方,有冇人記得?
goat
|
親親小孩子 發表於 18-11-7 13:16
我諗個位jm意思係如果屋企等開飯,就唔可以咁做。

屋企唔駛佢養,佢儲到錢想點就點,當然一個人踩到咁遠 ...
我只係覺得好可惜, 後生仔(其實咩年紀都係)付出咁多, 一句富家子/窮家子如何如何, 就否定晒(implicitly)佢努力
canies
|
如果係我仔一定支持
可惜佢唔識踩單車
happyty
|
佩服
ctsang
|
佩服
親親小孩子
|
canies 發表於 18-11-7 14:09
如果係我仔一定支持
可惜佢唔識踩單車

唔難架,當佢哋一學識,個個星期都話要去踩
算死草
|
goat 發表於 18-11-7 13:11
點解一樣好正面報導, 都 ...

我個人覺得果份意志力真係唔簡單,同c6當年放左工同人打通宵麻雀,朝早去返工,放工又又通宵麻雀,跟住再返工...差不多
erichow
|
simple430 發表於 18-11-7 12:53
有錢先可以玩理想

至理名言
tester5
|
算死草 發表於 18-11-7 17:37
我個人覺得果份意志力真係唔簡單,同c6當年放左工同人打通宵麻雀,朝早去返工,放工又又通宵麻雀,跟住再 ...

所以,人只要肯向自己既「理想」進發,就會爆發到自己能力既極限。
無論係邊個範疇都好,只要係「理想」,都應該絕對支持!!!

sweet__heart
|
算死草 發表於 18-11-7 17:37
我個人覺得果份意志力真係唔簡單,同c6當年放左工同人打通宵麻雀,朝早去返工,放工又又通宵麻雀,跟住再 ...

俾你笑c
luckybaby2011
|
牛牛牛牛 發表於 18-11-7 11:47

如果係女友都一樣唔會支持 ...

咁都要分手