淘寶hsbc $1=$2

angelawyy
|
我打過上hsbc 問,佢話係world.taobao.com先有,咗平時大陸淘係咪冇?
panda361
|
仲以為實有,即係點?
happykk
|
angelawyy 發表於 18-11-7 13:54
我打過上hsbc 問,佢話係world.taobao.com先有,咗平時大陸淘係咪冇?

可以用app落單但比錢要用電腦版淘宝。

我用以上方法比錢,已經用1:2找咗淘宝條數。

wing_tt
|
請問張單可以超過400蚊嗎?
ke7510
|
wing_tt 發表於 18-11-8 08:32
請問張單可以超過400蚊嗎?
無規定上限
例如張單總數係港幣$500
你可以用Reward+ app用200獎賞錢抵咗$400
最後找數咪找返$100
wing_tt
|
ke7510 發表於 18-11-8 09:06
無規定上限
例如張單總數係港幣$500
你可以用Reward+ app用200獎賞錢抵咗$400
唔該哂!
chy
|
happykk 發表於 18-11-7 19:24

請問HSBC手續費幾多%
happykk
|
chy 發表於 18-11-9 15:26
請問HSBC手續費幾多%

好似3%

淘宝付款頁面有寫
chy
|
happykk 發表於 18-11-9 15:29
好似3%

淘宝付款頁面有寫

謝謝

cattz288
|
happykk 發表於 18-11-7 19:24

請問一定要直送hk嗎?
happykk
|
cattz288 發表於 18-11-11 13:51
請問一定要直送hk嗎?

1:2優惠唔使
cattz288
|
happykk 發表於 18-11-11 14:17
1:2優惠唔使

好哇! 謝謝! 即係平時咁落單, 跟住比錢用電腦版hsbc比!
ying_ma
|
cattz288 發表於 18-11-11 14:23
好哇! 謝謝! 即係平時咁落單, 跟住比錢用電腦版hsbc比!

唔洗用電腦,香港支付淘鎖匯豐卡付款就得,手續費2.5%,付完匯豐reward+ app即刻可以用獎賞錢1=2找數
jk0925
|
我今朝用咗hsbc俾錢,但用手機俾錢369人仔,手續費2.5%,即10元左右,兌返港幣即428。
cattz288
|
ying_ma 發表於 18-11-11 15:08
唔洗用電腦,香港支付淘鎖匯豐卡付款就得,手續費2.5%,付完匯豐reward+ app即刻可以用獎賞錢1=2找數
...

明!
cattz288
|
ying_ma 發表於 18-11-11 15:08
...

啱啱睇係3%喎
ying_ma
|
cattz288 發表於 18-11-11 17:10
啱啱睇係3%喎

用香港支付寶付款係2.5%,3%.....我估你係直接用信用卡付款,已經上app用1:2找左信用卡數

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
LazyBear
|
我都傻左係電腦找數
cattz288
|
ying_ma 發表於 18-11-11 17:23
用香港支付寶付款係2.5%,3%.....我估你係直接用信用卡付款,已經上app用1:2找左信用卡數

即係入alipay內揀hsbc都ok? 啱啱睇terms!只 可交一次咋
ying_ma
|
cattz288 發表於 18-11-11 18:05

即係入alipay內揀hsbc都ok? 啱啱睇terms!只 可交一次咋

唔係!可以幾次,只係上限total只可以用$200找$400淘寶交易卡數