網購天地

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ying_ma 發表於 18-11-11 18:17
唔係!可以幾次,只係上限total只可以用$200找$400淘寶交易卡數

哦哦!不過已經過左400
放下自在

侯爵府

LazyBear 發表於 18-11-11 17:51
我都傻左係電腦找數

咁又未必傻既, 電腦俾雖然手續費3%, 匯率按返hsbc visa既匯率, 而用alipay hk俾, 雖然手續費係2。5%, 但匯率已經俾alipay hk fix左, 已經食左個匯差, 我見樓上jm 用alipay hk 最尾計出黎個匯價都成1.16

男爵府

畀面勳章

esther_fong 發表於 18-11-11 19:48
咁又未必傻既, 電腦俾雖然手續費3%, 匯率按返hsbc visa既匯率, 而用alipay hk俾, 雖然手續費係2。5%, 但匯 ...

唔係喎!支付寶hk匯率係收1.132唔係1.16,支付寶匯率係會底過信用卡匯率,因為信用卡收人仔對返淘幣銀行會收1.95%手續費
......

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ying_ma 發表於 18-11-11 21:21
唔係喎!支付寶hk匯率係收1.132唔係1.16,支付寶匯率係會底過信用卡匯率,因為信用卡收人仔對返淘幣銀行會 ...

係!我都發現用alipay咭比同餘額比個rate一樣, 相差只係2.5%手續費

放下自在

大宅

用中銀卡免 11.11 免手續費

侯爵府

ying_ma 發表於 18-11-11 21:21
唔係喎!支付寶hk匯率係收1.132唔係1.16,支付寶匯率係會底過信用卡匯率,因為信用卡收人仔對返淘幣銀行會 ...

我係指計埋2。5%手續費, 99。08÷85。36= 1。16073。。。。
不過其實我想講, 果0。5%手續費其實都係好小錢啫

子爵府

ying_ma 發表於 18-11-11 17:23
用香港支付寶付款係2.5%,3%.....我估你係直接用信用卡付款,已經上app用1:2找左信用卡數

how long it takes to see the transaction in rewards app?

i still cnt see it le... worry ...
but i recd sms already

男爵府

畀面勳章

ikab 發表於 18-11-11 22:33
how long it takes to see the transaction in rewards app?

i still cnt see it le... worry ...

即上reward+ app已經見到,唔係上匯豐銀行個app,兩個唔同嫁,匯豐銀行app係要等商戶返單先見到,可能要等到星期二後
......

子爵府

ying_ma 發表於 18-11-11 23:06
即上reward+ app已經見到,唔係上匯豐銀行個app,兩個唔同嫁,匯豐銀行app係要等商戶返單先見到,可能要等 ...

see la see la
any card need scroll to right

SUPA THANKS!!

象牙宮

即上reward+ app已經見到,唔係上匯豐銀行個app,兩個唔同嫁,匯豐銀行app係要等商戶返單先見到,可能要等 ...

即時?
放下自在

象牙宮

見到喇! 原來要去賞付先見
放下自在

複式洋房

唉呀,點解我喺reward+ app 見唔到個transaction 既? 我喺手機淘寶落左單, 電腦淘寶輸入hsbc 卡俾左錢.... 請問我係咪做錯左部驟呀?(emoji)

子爵府

sesamenyuzu 發表於 18-11-11 23:33
唉呀,點解我喺reward+ app 見唔到個transaction 既? 我喺手機淘寶落左單, 電腦淘寶輸入hsbc 卡俾左錢.... ...

if u hv more than one card in hsbc. u may need to scroll to the right to see the card that used
tyr try

複式洋房

ikab 發表於 18-11-12 00:11
if u hv more than one card in hsbc. u may need to scroll to the right to see the card that used
tyr ...

thx but i only hv one hsbc card (emoji)

子爵府

sesamenyuzu 發表於 18-11-12 10:52
thx but i only hv one hsbc card (emoji)

Aldy 係用bottom右二icon 個tab?

子爵府

回覆樓主:

我11号既數今日在 rewards+都未見到

首頁

尾頁

跳至