產後鈣片(補鈣)

Vickylxt
|
請問有冇媽咪食開邊隻鈣片覺得吸收好啲?
生完後食補鈣用,太多品牌唔知點揀
cookingbaby
|
我果陣生完無得食鈣片嘅,或者你可以叫醫生開。
我要做媽媽
|
我果時候都係醫生開俾我既
kmbb519
|
產前產後都係食jamieson, 有埋維d 我覺得幾好
Vickylxt
|
cookingbaby 發表於 18-11-7 17:49
我果陣生完無得食鈣片嘅,或者你可以叫醫生開。

我係喂人奶需要補鈣,要keep住食鈣片
Vickylxt
|
我要做媽媽 發表於 18-11-7 18:49
我果時候都係醫生開俾我既

好,唔該你
Vickylxt
|
kmbb519 發表於 18-11-7 22:08
產前產後都係食jamieson, 有埋維d 我覺得幾好

好啊!多謝!
haha748494
|
我覺得最好都補下鈣,前兩日跌親,整到骨。
1215sindy
|
太多品牌我都唔知點揀
Vickylxt
|
1215sindy 發表於 18-11-8 16:38
太多品牌我都唔知點揀

之前食swisse鈣片覺得無乜用
Vickylxt
|
haha748494 發表於 18-11-8 16:23
我覺得最好都補下鈣,前兩日跌親,整到骨。

我一直都有食,但食開果隻感覺都吸收唔倒咁
bchuma
|
Vickylxt 發表於 18-11-7 16:32
...

哺乳期婦女鈣片,或者叫醫生開啦
haha748494
|
回覆 Vickylxt 的帖子

我呢排有補鈣,醫生仲開一隻藥系有助于鈣吸收。
kmbb519
|
Vickylxt 發表於 18-11-8 22:26
之前食swisse鈣片覺得無乜用

我之前㨂緊買邊隻,都有睇過 swisse, 但見佢成份好多野,唔知咩黎,所以冇㨂佢,其中牌子個成份表都無咁多野ge
Vickylxt
|
kmbb519 發表於 18-11-9 23:04
我之前㨂緊買邊隻,都有睇過 swisse, 但見佢成份好多野,唔知咩黎,所以冇㨂佢,其中牌子個成份表都無咁多 ...

係啊,所以矛盾體咁。覺得距又大粒又無用
Vickylxt
|
haha748494 發表於 18-11-9 22:40
回覆 Vickylxt 的帖子

我呢排有補鈣,醫生仲開一隻藥系有助于鈣吸收。

咁產後叫醫生開好啲
hamsterma
|
Vickylxt 發表於 18-11-7 16:32
...

我果時候都係醫生開俾我嘅