成日肚餓,深夜又餓,食乜好

cartieeeer
|
除左梳打餅,有咩方便野食推介。

好悶、冇胃口、又餓,成日餓醒。
vclk
|
cartieeeer 發表於 18-11-7 23:07

之前陀b半夜肚餓 會係聖X娜買排包食

小驚
|
食 nuts 食粒粒獨立包裝一口芝士都好健康
bchuma
|

係米因為有左所以成日餓
cartieeeer
|
vclk 發表於 18-11-7 23:24

之前陀b半夜肚餓 會係聖X娜買排包食

D 甜包,食完個口好酸。。。
cartieeeer
|
小驚 發表於 18-11-7 23:31
食 nuts 食粒粒獨立包裝一口芝士都好健康

Nuts可以諗諗喎
Coolkuyan
|
唔係好餓我會食杏仁、合桃
好餓就會蒸饅頭或者蕃薯食
lemon1013
|

我有時都會餓到訓唔著 會飲鮮奶或者媽媽奶
zukieem
|
我陀我個女果時,肚餓都係飲下牛奶或者食麥皮,止到餓之餘冇咁易肥
pigpigFF
|
夜晚肚餓我系食生果多, 但糖份會比較高, 半夜餓我就忍.
日頭返工, 生果,包,合桃呢的都會食.

有左真系會好易餓,但每餐又吾食得多
JD930
|
生果,零食
o_oblue_girl
|
半夜我食2隻蛋,掉走一隻蛋黃,再加包鈣思寶/鮮奶。如果仲未飽,就煮半個烏冬食
cartieeeer
|
lemon1013 發表於 18-11-8 07:31
我有時都會餓到訓唔著 會飲鮮奶或者媽媽奶

我呢個期間飲親奶都攪肚,同想嘔。定唔到。。
cartieeeer
|
o_oblue_girl 發表於 18-11-8 12:32
半夜我食2隻蛋,掉走一隻蛋黃,再加包鈣思寶/鮮奶。如果仲未飽,就煮半個烏冬食
...

我食到咁多野就好喇⋯⋯

就係食唔落,但又肚餓。已經個個都話我瘦左⋯⋯
|
cartieeeer 發表於 18-11-8 13:10
我食到咁多野就好喇⋯⋯

就係食唔落,但又肚餓。已經個個都話我瘦左⋯⋯

半夜食啲高蛋白質嘅野仲好過你食麵包。

少食多餐會唔會好啲?我其實正餐都比以前食少咗一半,好快就飽,有時忙起上黎又好耐都唔覺肚餓,咁樣其實對BB同自己都唔好。唉… 我呢啲壞習慣
|
cartieeeer 發表於 18-11-8 13:09
我呢個期間飲親奶都攪肚,同想嘔。定唔到。。

唔好夾硬迫自己飲奶,驚吸收唔夠鈣質就食鈣片。你肚痾/作嘔仲辛苦
haha748494
|
如果有煲湯,可以煮麵,煲粥之類,可以暖胃。
cartieeeer
|
o_oblue_girl 發表於 18-11-8 13:25

半夜食啲高蛋白質嘅野仲好過你食麵包。

我一日真係食到好少野,好內疚。
靠滴雞精吊命。。
|
cartieeeer 發表於 18-11-8 16:51
我一日真係食到好少野,好內疚。
靠滴雞精吊命。。

你而家幾多W? 如果12W前阿B都係主要靠佢嘅營養囊養大自己,你食少咗都唔會影響佢太多。唔好比咁大壓力自己
cartieeeer
|
o_oblue_girl 發表於 18-11-8 16:59
你而家幾多W? 如果12W前阿B都係主要靠佢嘅營養囊養大自己,你食少咗都唔會影響佢太多。唔好比咁大壓力自 ...

10週咋,但我真係瘦左又面青青⋯⋯ 好難唔擔心