親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

上網睇到人哋話入住新山legolang酒店房間內會有小禮物(細包lego)俾小朋友尋寶。請問是真的嗎?

侯爵府

夏天玩到顛

係呀,每一房間會有個夾萬,入到房會有張紙,提示在房中緼藏夾萬密碼,揾到打開就有小禮物

子爵府

jj301 發表於 18-11-8 08:51
上網睇到人哋話入住新山legolang酒店房間內會有小禮物(細包lego)俾小朋友尋寶。請問是真的嗎?
...

房內有個夾萬,有張指示卡叫你數下房內嘅擺設/圖案,從而找出數字密碼答案,解鎖後就開到夾萬攞禮物!
Hi

大宅

回覆樓主:

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都唔難玩的, 小朋友會好開心

大宅

wcpcelia 發表於 18-11-8 11:14
都唔難玩的, 小朋友會好開心

咁就好啦,好期待

wcpcelia    發表於 18-11-8 15:18

大宅

住兩晚都係得一包禮物

wcpcelia    發表於 18-11-9 09:47

複式洋房

alhkwok 發表於 18-11-9 08:51
住兩晚都係得一包禮物

請問上網見人地話酒店唔乾淨,你地住既時候衛生情況ok嗎?謝謝

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hygge 發表於 18-11-17 22:16
請問上網見人地話酒店唔乾淨,你地住既時候衛生情況ok嗎?謝謝

的確只可以講OK (人人接受程度唔同), 但好好就真係唔算了...

珍珠宮

alhkwok 發表於 18-11-9 08:51
住兩晚都係得一包禮物

想要多包咪分兩個booking, 住完一晚check out再 check in囉

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

我住兩晚, 兩間不同主題房, 兩晚都有禮物包一次checkin, 第二晚房號等二日先知, 一次check out

侯爵府

夏天玩到顛

就算揾唔到答案,解唔到鎖,問職員佢哋都會講密碼,酒店算乾淨

大宅

hkpwong 發表於 18-11-19 02:21
我住兩晚, 兩間不同主題房, 兩晚都有禮物包。一次checkin, 第二晚房號等二日先知, 一次check out。

...
想問係咪第2朝一早搬行李去第2間房就可以? 不用辨任何手續? BK房時要特別注明嗎? 你在那裡BK?

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

You have two options,

(1) You can pack your suitcases in the second morning and go out for your planned trip. Legoland staff will move your suitcases to the new room when it is available. When you back at night, you may check your new room number at reception. The new room will have new lego gift.

(2) You can pack your suitcases and place it to their store room (at the lobby). When you back at night, you may check your new room number at reception. The new room will have new lego gift.

Seems option 2 is more secure, I choose this one.

I booked Legoland Hotel via their offical website (during promotion).

別墅

hkpwong 發表於 18-11-19 02:21
我住兩晚, 兩間不同主題房, 兩晚都有禮物包。一次checkin, 第二晚房號等二日先知, 一次check out。

...

我都想用這方法,想知是一樣怎样的禮物?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lj0804 發表於 19-1-31 10:20

我都想用這方法,想知是一樣怎样的禮物?

比kg 歲數玩的lego
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

hkpwong 發表於 19-1-23 11:45
You have two options,

(1) You can pack your suitcases in the second morning and go out for your pla ...

雖然有兩份玩具, 但無左中間去玩waterpark回房沖身再去theme park玩既方便喎!我覺得park可玩1.5日
放下自在

別墅

cattz288 發表於 19-1-31 14:04
比kg 歲數玩的lego

謝謝回覆

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

lj0804 發表於 19-1-31 14:14
謝謝回覆

It is a mini lego pack ~HK$80. Last time my pack is Batman, two day's gift are same.

男爵府

回覆樓主:

有2個小朋友,都係得一包 ?

首頁

尾頁

跳至