黃體不足?

BkBKbkwong
|
m前兩天會抹到有啡,然後兩天才會來
21,22排, 高低温也不明顯

會否黃體不足?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Cindy曾
|
BkBKbkwong 發表於 18-11-8 10:03
m前兩天會抹到有啡,然後兩天才會來
21,22排, 高低温也不明顯

我都係咁樣,中醫都食五好喔!每個月正常週期就得,應該有小小於血,血流不暢囖!加強補氣血
cookingbaby
|
我有個朋友都係咁嘅喔,嚟m前幾日都會嚟啡啡色嘅嘢,然後先會嚟正常嘅。
BkBKbkwong
|
Cindy曾 發表於 18-11-8 11:40
我都係咁樣,中醫都食五好喔!每個月正常週期就得,應該有小小於血,血流不暢囖!加強補氣血
...

中醫話你係咩?

不過我d啡無流同少,通常抹先見到!
dolldollk
|
係咪個個月都係咁?會唔會有機會係無排卵?
BkBKbkwong
|
dolldollk 發表於 18-11-8 14:53
係咪個個月都係咁?會唔會有機會係無排卵?

溫度第一個月量,紅d就應該係有排
dolldollk
|
BkBKbkwong 發表於 18-11-8 14:54
溫度第一個月量,紅d就應該係有排

睇多一兩個月先, 如果keep住體溫無咩升就搵搵醫生好d, 我個時都有用紅d, 都有深粗, 但係發現無排到卵, 可能熟唔哂就最後無排
BkBKbkwong
|
dolldollk 發表於 18-11-8 14:56
睇多一兩個月先, 如果keep住體溫無咩升就搵搵醫生好d, 我個時都有用紅d, 都有深粗, 但係發現無排到卵, 可 ...

其實呢,唔排卵嘅,m邊度黎?
dolldollk
|
BkBKbkwong 發表於 18-11-8 14:57

你可以search下無排卵性月經~會有好多資料
BkBKbkwong
|
BkBKbkwong 發表於 18-11-8 14:57

但我應該唔似,因為好規律
haha748494