想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

恭喜樓主~ 我外人見到都替妳感到高興 好羨慕呀~ 可以介紹中醫俾我嗎? 感激~

大宅

basilmama 發表於 18-12-9 01:03
我同你case 基本差不多一樣,最後30/11 自然流產。
好乾淨。
坐緊小月

你要小心身體,坐好小月!

其實我預由星期二起食藥然後數二星期坐小月,但大家好似由確定排出先去坐二星期,當然即日排出係最好,那怕最壞情況要成1至2星期先清得哂,時間上就會更長⋯⋯

複式洋房

rachelin7782 發表於 18-12-9 10:28
你要小心身體,坐好小月!

其實我預由星期二起食藥然後數二星期坐小月,但大家好似由確定排出先去坐二星 ...

姊妹,保重身體!呢幾日天氣凍,盡量留家休息啊!

大宅

我5月時都係空心胎,當時係醫院塞藥後2小時出院(11點左右),到夜晚8點左右開始m痛,天光前5點左右feel到有粒野出左黎。我當時持續都有少少血流左成個月,以為未清乾淨,之後睇婦科開左d抗生素比我食,然後好似黎m咁黎左7日,之後就乾淨哂喇!

我有坐小月,果2個星期唔好搬重野,休息多d,唔好吹風,記住著長褲唔好凍親膝頭,我小月時係夏天著短褲結果而家膝頭成日凍冰冰。坐小月後可以睇中醫再調理一下。

最後我小x後半年,小天使返黎搵返我啦!我係多囊比較難懷孕架,所以放心,小天使好快返黎搵你!加油呀!

大宅

jessica5228 發表於 18-12-5 21:47
姑娘話極少數人會痛到死死下,多數只係比m痛痛少少,組織通常3日內排。我就好彩唔痛同即日排左,醫生話若平 ...

你唔痛同排清咗就好好養好身子! 加油同埋收拾心情~~ 明天會更好!

別墅

Coolkuyan 發表於 18-12-9 11:47
我5月時都係空心胎,當時係醫院塞藥後2小時出院(11點左右),到夜晚8點左右開始m痛,天光前5點左右feel到 ...

我而家都坐緊小月,仲有成日聽人講小產後有黃金半年機會,即係咩意思???

大宅

kayi1030 發表於 18-12-11 00:32
我而家都坐緊小月,仲有成日聽人講小產後有黃金半年機會,即係咩意思???
...

小產後跟住既半年時間係容易受孕,所以有d JM 來番2-3次M cycle 之後就開始造人,然後bingo!

加油!

洋房

回覆樓主:

希望樓主黎緊會再bingo保持好心情
我都有興趣想知睇邊位中醫?

大宅

回覆樓主:

樓主好好保重 !

我朋友舊年5月都照到空心胎,休息完同年8月有咗,今年5月個bb出咗世仲好精靈,佢哋而家1家3口去咗日本玩,所以樓主加油喔
(雖然見到好人只問你攞資料,但都有其他jm真係出自關心的)

大宅

Dada^(00)^ 發表於 18-12-11 12:01
樓主好好保重 !

我朋友舊年5月都照到空心胎,休息完同年8月有咗,今年5月個bb出咗世仲好精靈,佢哋而家1家 ...

多謝你呀

大宅

今天私院最後檢查,當然結果一樣,但我抱平常心面對所以又唔係太唔開心,醫生都有解釋藥流程序,明天早上入院,食3次藥,住1晚,星期四出院返娘家坐小月。

對於其他JM 有同一個情況(miscarriage),不用太傷心,我自己盡量唔會放大這個不幸,反而更珍惜我而家擁有的,無論將來BB 返唔返來,要生活得開心,養好身子,擁有健康。

大家加油(emoji)(emoji)

大宅

回覆 rachelin7782 的帖子

我化學完之後果個cycle直接再戰冇休息, 結果成功bingo!
半年內都好易再有, 加油!

大宅

rachelin7782 發表於 18-12-11 17:33
今天私院最後檢查,當然結果一樣,但我抱平常心面對所以又唔係太唔開心,醫生都有解釋藥流程序,明天早上入 ...

當時我流啡睇醫生,發現week 8 BB心跳停了,於是停藥,醫生叫我自然排,隔日勁M 痛,好多血,就排左組織了,之後覆診都排清了,不用藥流!
大家一起加油!BB 會再來的!

別墅

Manmanman12345 發表於 18-12-11 18:54
當時我流啡睇醫生,發現week 8 BB心跳停了,於是停藥,醫生叫我自然排,隔日勁M 痛,好多血,就排左組織了 ...

請問排清既意思係指組織定係血(惡露),我而家自然排出左2天但仍然有血,正常嗎?

別墅

rachelin7782 發表於 18-12-11 17:33
今天私院最後檢查,當然結果一樣,但我抱平常心面對所以又唔係太唔開心,醫生都有解釋藥流程序,明天早上入 ...

早點解決,早點養好身子
當知失去BB果刻真係好心痛又訓唔到覺,但排出之後所有事都已成定局,心情都開始釋懷
我都打算之後去睇中醫調理身體,迎接將來的小天使
jm我地一齊加油吧

大宅

Manmanman12345 發表於 18-12-11 18:54
當時我流啡睇醫生,發現week 8 BB心跳停了,於是停藥,醫生叫我自然排,隔日勁M 痛,好多血,就排左組織了 ...

我都想自然排,但心情舒坦了就唔係好流啡,又少了M痛,所以唔係好想等。

你自然流出就ok 了,加油呀!

大宅

kayi1030 發表於 18-12-11 19:28
早點解決,早點養好身子
當知失去BB果刻真係好心痛又訓唔到覺,但排出之後所有事都已成定局,心情都開始釋 ...

Yes, 過去的就不要諗,向前望!

養好身子!BB會返來的!

大宅

星期三9am入醫院,原來係塞藥,1045am 塞4粒... 2pm 就開始勁M痛... 對我來說真的很痛,可能我平時都有M痛.... 又肚痾又流血...3點食了2粒panadol... 但唔多work....所以去到4點忍唔住打咗支止痛針就好d...

去到5點先有心機食少少野... 都keep 住痾血水...10點到再去洗手間feel 到流了一粒完整的包膜(其實每次去洗手間都會有個盤收集排出的東西),姑娘話要留返俾醫生明日睇先至可以確定... 如是者就喺醫院過了一晚

第二朝朝早醫生巡房話果粒野就係了,可以安排出院,下星期再覆診,其間會仲有血流....

我就回家坐小月了,明日會去睇中醫排埋d惡露,希望下星期照係排得清....

男爵府

好好保重身體坐小月,bb 好快返黎搵你

大宅

rachelin7782 發表於 18-12-14 17:04
星期三9am入醫院,原來係塞藥,1045am 塞4粒... 2pm 就開始勁M痛... 對我來說真的很痛,可能我平時都有M痛. ...

呢幾日天氣凍小心身體,好好坐小月,小天使好快返嚟

首頁

尾頁

跳至