初孕勁多胃氣點算好?

Phoebeto1112
|
剛懷孕,勁多胃氣,直頭咕咕聲,谷住個胃想嘔,又唔想食藥,有咩解決方法?
健康蛋蛋
|
我也是這樣⋯⋯然後又常常餓。
吃多了一點點,但不到平時正常分量的3分2,又變得好撐好飽,
然後又再次想嘔⋯⋯

全日都不舒服。
chanlazy
|
Phoebeto1112 發表於 18-11-8 12:47
剛懷孕,勁多胃氣,直頭咕咕聲,谷住個胃想嘔,又唔想食藥,有咩解決方法?
...

食啲梅啊 梅有幫助消化 會舒服啲
黑白小狗狗
|
我就食薑有改善
|
有胃氣是正常嗎?
cookingbaby
|
如果係好唔舒服嘅話,建議仲係去問問醫生會好D。
CHANMIUSHA
|
Phoebeto1112 發表於 18-11-8 13:07
有胃氣是正常嗎?

我問過醫生胃氣肚漲話正常,荷爾蒙嘅改變,慢慢就會好返,3個月後舒服好多,只系間中有少少胃氣
meivyk
|
係咁架啦, 個個都會咁, 忍下啦, 無咩做到
|
收到
freshrose
|
醫生教我飲七喜
jwong327
|
係無野可以做到,當時只可以忍,或者食酸話梅睇下會唔會好d
haha748494
|
我都會,我就飲檸檬水,有時會放屁,就舒服D。
|
haha748494 發表於 18-11-9 22:26
我都會,我就飲檸檬水,有時會放屁,就舒服D。

食梳打餅好似好左d
bchuma
|
按時食飯,無比餓親。少食多餐,慢慢會好
hamsterma
|
Phoebeto1112 發表於 18-11-8 12:47
...

或者食下話梅試下
haha748494
|
回覆 Phoebeto1112 的帖子

系吖,我都鐘意放幾舊梳打餅系身,肚餓話姐胃唔舒服就可以頂下。
王豆
|
回覆 bchuma 的帖子

每餐 份量 食小 的.是 有幫忙的。

可是,
我 太為食啦,
忍口 忍到 咁上下,
又食過,

很多時 都吃過量....
ClaireLingLing
|
...

我食好酸個隻檸檬糖都得
bchuma
|
王豆 發表於 18-11-10 22:53
回覆 bchuma 的帖子

每餐 份量 食小 的.是 有幫忙的。

咁你控制下啦 盡量⋯⋯ 我理解⋯⋯ 我自己都停唔落來
Biji1314
|
回覆 健康蛋蛋 的帖子

我都係....已經第14週都係咁。盡量一餐唔好食種類太多的食物,避免難消化的東西,會好少少