親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我家兩個小孩(8歲女和7歲男)未去過澳洲,我們想2019 暑假去2 星期,大家有沒有好介紹應該去那些城市好呢?我可以自駕。

大宅

ednamode11 發表於 18-11-8 13:18
我家兩個小孩(8歲女和7歲男)未去過澳洲,我們想2019 暑假去2 星期,大家有沒有好介紹應該去那些城市好呢 ...

全澳州包括搭斯曼尼亞都可以自駕, 我個人喜愛Carins, 光陽海灘, 好多自助餐, 早上Join tour, 晚上回酒店, 好寫意.
墨爾本可以去Philip Island, 坐火車, 十二門徒石, 大洋路途中睇野生樹熊, 也可以飛去搭斯曼尼亞上搖藍山, 那裡有好多野生動物, 袋熊, 小刺蝟, 袋鼠...

大宅

Poo得好勳章 笑得好勳章

ednamode11 發表於 18-11-8 13:18
我家兩個小孩(8歲女和7歲男)未去過澳洲,我們想2019 暑假去2 星期,大家有沒有好介紹應該去那些城市好呢 ...

香港暑假時是澳洲的冬天,大路D 可去melbourne / sydney,好多local tour 合小朋友玩。塔斯會很冷,但看風景、看動物、行山、去下farm 也不錯。去Carins 會比較暖但我自己覺得落水都係凍,要著潛水厚衫。我自己係澳洲住過,如果可以,xmas 時間去好D,陽光與海灘很無敵,小朋友也可玩水上樂園。自己推介Perth北上至Darwin / 南下去Albany,可網上參考local tour 的行程來自駕。

wcpcelia    發表於 18-11-10 17:14

複式洋房

打算留多少天?曾自駕由墨爾本- Apollo Bay (Great Ocean Road) 12 門徒石, 經Otway (Otway Treetop walk/Otway Fly), PHILIP ISLAND 睇企鵝, Wilson Promontory National Park (有住宿), Lake Entrance 或向上行經 Canberra 去Sydney. 路況超好

男爵府

打算暑假去澳洲夜機去 (to 布里斯本) 夜機返 (from 墨爾本) , 但發覺澳航好似冇夜機從墨爾本返香港。想請問有冇人知道是否澳航真的沒有辦這程夜機呀? 如果是, 咁可能就只可買國泰航空了 Thanks!!

首頁

尾頁

跳至