自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

流產已經有一段日子...
最初是以涙洗面、怨天尤人
跟著沈默、什麼也不想做、只想睡、可是又睡不著
去到一個點、迫著自己、就算不想做也盲目做些事情
情緒反而好像就好一點、積極了一點、力量也恢復了一點

你們失意的時候又是如何的呢

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

照常生活,然後,時間會沖淡一切,幫你淡忘

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

養好身体,將來仲有机會

我唔開心會煲下劇,减少時間胡思乱想,及吃朱古力,唔記得叫乜,但它的化学成份可令人開心d。

睡唔着可做運動,沖個熱水涼,然後播纯音樂,用鬆馳法(静观)逐一身体部位去放鬆,由腳開始,一路上,上到頭就清空思想。

已刪除用户

回覆樓主:

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

hp666 發表於 18-11-8 18:32

不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

時間可以沖淡傷痛,祝福你!

男爵府

試下聽詩歌有無幫助⋯

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

不需要問點解,或者why me , 向前望,同自己講傷痛要有deadline, 找d嘢做唔好俾自己諗太多

好多時其實只是自己諗太多

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

寄情讀書工作
你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

我有一個醫護界嘅朋友試過流產,我當時替佢難過,反而佢睇得好開,唔知關唔關工作範疇事,佢話流產,即係個胎有不足。佢好堅強,好正面。希望你先養好身體,祝福你!

男爵府

我有兩次失意,開始是好難走得過,好怕好驚!點解要甘不幸,但再想再想我還有生命可以再來,家陣女有一個,12歲,但我仍害怕懷孕,怕流產,即是那一次懷孕都是壓力下渡過。因為怕失去,怕照超聲波!你要努力渡過,加油
穎穎係2006年3月5日入侵咗屋企喇! :-)

公爵府

2018復活節勳章

紏纏響已發生,無法改變事實係浪費時間,只有決定將來點生活可以控制,做人最緊要向前看。
Jm 仲後生,養好身體,生兒育女順其自然,交由上天安排吧

男爵府

我曾經也有你經歷,好好彩有BK 既Jm 鼓勵。話我知只係跟B.B.緣份未到,或者會好快有個健康B.B. 到來。好感恩,我睇了中醫調理身體後的半年,就有返B.B. .今年5月出世啦。

如果你心情輕鬆,好好地調理身體。半年內係好易再懷孕嫁。加油!

侯爵府

親子王國15週年勳章

我會盡量保持平常生活作息,剛開始係好難捱,但慢慢發現有野做下寄託時間易過啲。。。好少事都會令自己諗返起,有得自己喊下,適度發洩,去下郊外,沙灘,聽下風聲,海浪聲,或遊下巴士河看看風景也好的。。。

向前行,再慢都是前進中,行下行下就順返的了祝福

大宅

我有3次失意,係好難過好難捱,但事情發生左,回不去,只可向前望向前行,就將呢份經歷當人生的一部份,唔使專登放低,想起想喊仍然可以喊,一起努力

首頁

尾頁

跳至