千其唔好幫襯呢間買燈/風扇燈 - 世紀雄風燈飾店

DFSON
|

買左盞風扇燈三個月就壞了,無打算叫賣家賠,只問佢是發生咩問題,好禮貌問佢完全唔答,同佢講唔係要賠償,問佢應該壞咩?總之你問咩講咩睇左完全一句都唔答你,不知所謂。好評都唔好信。

【世纪雄风灯饰店】,復·制这段描述¥wbbFb8Tz2gT¥后咑閞(emoji)手机淘宝(emoji)或者用浏览器咑閞https://m.tb.cn/h.3kKdZtR?sm=c2ab2d查看

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
sarkisfung
|
我買張凳都遇過D售後服務超級差, 買之前就好好, 之後就話吾知點解決 要我自己解決.
333s
|
DFSON 發表於 18-11-8 21:43
買左盞風扇燈三個月就壞了,無打算叫賣家賠,只問佢是發生咩問題,好禮貌問佢完全唔答,同佢講唔係要賠償, ...

好似唔平喔。
lyh80115
|

雜嘜貨嚟喎,俾我會去京東買自營直送,7日有壞包退,又係大牌子,品質有保證。仲有佢哋啲客服有得評分,好怕你畀差評佢,邊敢唔理你?!

趁雙11買過把風扇,攞埋張50元運費券,加上原本免5kg,基本上可以包郵送香港了,送上門或自取都得,住宅加港幣20。
https://pro.m.jd.com/mall/active/bVNqyz9wYS9P6vaKeq2y4LxdQhy/index.html

DFSON
|
lyh80115 發表於 18-11-8 23:11
雜嘜貨嚟喎,俾我會去京東買自營直送,7日有壞包退,又係大牌子,品質有保證。仲有佢哋啲客服有得評分,好 ...

我唔知呢d都有雜嘜, 果日食食下飯盞燈熜左就開唔返, 問佢咩完全唔理唔答, 不知所謂, 千其唔好幫襯佢.

我唔係太識淘寶, 成日上黎知你淘野好叻, 我想買個飯煲, 有時間製, 大約煮5碗飯同可煲粥, 幾百蚊有無介紹? 謝謝.
lyh80115
|
DFSON 發表於 18-11-9 10:56
我唔知呢d都有雜嘜, 果日食食下飯盞燈熜左就開唔返, 問佢咩完全唔理唔答, 不知所謂, 千其唔好幫襯佢.

我會揀蘇泊爾或者美的IH壓力煲,而家用緊美的,每晚校時間第朝煮雜糧粥,夜晚煮一次飯,壓力煲做得特别好食。雙11六百幾蚊。

oceandeepsea
|
天貓都有松下店,不過唔平,一定過千
DFSON
|
lyh80115 發表於 18-11-9 13:20
我會揀蘇泊爾或者美的IH壓力煲,而家用緊美的,每晚校時間第朝煮雜糧粥,夜晚煮一次飯,壓力煲做得特别好 ...

請問京東係咪另一網站黎? 即唔係淘寶網? 係咪下面條link揀廣東, 我係網購白痴.....

https://search.jd.com/Search?keyword=ih%E7%94%B5%E9%A5%AD%E7%85%B2&enc=utf-8&suggest=1.def.0.V14&wq=ih&pvid=b8cb55f88e4a468d8727139a8ef304b9

lyh80115
|
DFSON 發表於 18-11-9 14:10
請問京東係咪另一網站黎? 即唔係淘寶網? 係咪下面條link揀廣東, 我係網購白痴.....

揀配送至香港篩選一下,而家免5kg運費,攞埋4樓50元運費券就可以買10kg有多。任何信用卡或八達通付款。

而家注册,研究下先,放定入購物車,11號減價先落單。
rabbit526
|
係唔係LED燈板? 
可能燈板壞,直接換燈板
DFSON
|
rabbit526 發表於 18-11-10 11:25
係唔係LED燈板? 
可能燈板壞,直接換燈板

請問係成組換,即黃白,定係只換黃色?我依家只有白燈著。燈板普通電器舖有嗎?謝謝
rabbit526
|
DFSON 發表於 18-11-10 14:25

請問係成組換,即黃白,定係只換黃色?我依家只有白燈著。燈 ...

要成組換,我之前壞左燈板都係淘寶買返一組,唔知電器舖有冇
pangdeng
|
rabbit526 發表於 18-11-13 15:21

通常, 風扇燈都用非名廠燈板, 所以比較易燒壞....去淘寶買番塊名廠貨, 就會比較耐用....

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.35dd2e8dVaEE1p&id=570809274945&_u=d1ruiecef08c

DFSON
|
rabbit526 發表於 18-11-13 15:21

請問可比link我嗎?thank you.
DFSON
|
pangdeng 發表於 18-11-13 18:18
通常, 風扇燈都用非名廠燈板, 所以比較易燒壞....去淘寶買番塊名廠貨, 就會比較耐用....

https://item.ta ...

請問易換嗎,定要搵師父換?
pangdeng
|
DFSON 發表於 18-11-13 19:02
請問易換嗎,定要搵師父換?

每盞燈的設計不同, 我自己果盞就超級易換...

先拆去燈罩, 睇下原本燈板是點裝上去, 我果盞是好薄焊在燈盤上, 唔需要拆走, 只要拆走原有隻火牛, 新果塊燈板及火牛用磁石吸上去, 用接線器接上電源, 搞掂....

如果你原本是單色, 仲可以轉做變色, 或唔需要變色只想用單色, 都可以買個新燈板時轉, 轉大些或細些火數都可以...
pangdeng
|
每個人對燈的顏色要求唔同, 我屋企全屋燈都是黃光, 買風扇燈時只有白光及變光選, 沒有黃光, 所以逼住買貴些變光, 最慘是, 買回來後, 原來燈的色溫是靠開關去轉, 即一開是全光暖白, 太光太耗電, 要開關3次先轉到黃光, 好麻煩, 現在有了這種LED燈板賣, 就可以只花幾十蚊, 就解決到我的問題....
DFSON
|
pangdeng 發表於 18-11-13 19:29
每個人對燈的顏色要求唔同, 我屋企全屋燈都是黃光, 買風扇燈時只有白光及變光選, 沒有黃光, 所以逼住買貴些 ...

rabbit526
|
用無極調光就可以用搖控器自由轉黃光白光,光暗度都可以任你調,只係價錢上比較貴