網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

回覆樓主:

買隻表畀阿女,未到雙11見更平,即落單,券後828人仔,香港包郵。有買貴無買錯 。張單過500,用東亞卡畀,食11倍積分。

翡翠宮

missparent 發表於 18-11-9 19:34
唔知点解可以拎過2張,但係唔比再拎!

del

子爵府

lyh80115 發表於 18-11-11 20:20

del

香港已經用唔到!

翡翠宮

missparent 發表於 18-11-11 20:23
香港已經用唔到!

珍珠宮

lyh80115 發表於 18-11-11 12:29
講起亂,京東章法真係亂嚟 。睇圖,分别昨晚10點及凌晨截圖。

呵,在京東買東西,讓我感受到跟AI機械人下棋的感覺!

本來下了一單五梁紅大米搭配了一點東西湊數用券。鎖單後想再下同樣的一單用掉禮品卡,誰知道第二單到了付錢那一版,系統提醒我那個搭配的小東西改價了,捆綁了一次最少要買幾件。

京東有個日理萬機的大管家!

pyng4030    發表於 18-12-1 20:31

子爵府

lyh80115 發表於 18-11-11 12:35
買隻表畀阿女,未到雙11見更平,即落單,券後828人仔,香港包郵。有買貴無買錯 。張單過500,用東 ...

我都經京東自營咗手一隻米兔4G兒童手錶,
原本可以免運費直送香港,
但細心睇啲細字,送海外冇得退換,
最後我都係送集運倉。
超快,朝早落單夜晚到倉了!

翡翠宮

GalGuy 發表於 18-11-13 18:23
我都經京東自營咗手一隻米兔4G兒童手錶,
原本可以免運費直送香港,
但細心睇啲細字,送海外冇得退換,

7日有壞包退,但就唔換,再買可能無優惠了!
但具體點退法就唔知,未試過;經集運就可以去深圳退換,都有好處嘅。

翡翠宮

lyh80115 發表於 18-11-11 12:35
買隻表畀阿女,未到雙11見更平,即落單,券後828人仔,香港包郵。有買貴無買錯 。張單過500,用東 ...

最期待嘅表終於都送到,外型幾靚仔,即用張ValueGB年卡試,手機要裝個智能關懷APP,登錄華為帳號,綁定手機,亦要為小朋友注册一個華為帳號。

我自己用緊華為手機就簡單,唔洗特登注册及登入,但我老婆用其他牌子,要另裝華為服務app,注册及登入先用到智能關懷app。最大問題係以上3個帳號,要用上3個大陸手機號,無的話暫時唔建議大家買。

功能上可以定位、監聽、以文字或語音訊息聊天、發圖片、打語音電話,暫時未有視頻通話、移動軌跡等,望以後更新有追加。

大宅

翡翠宮

回覆樓主:

幫自己買個青瓷碗,巧令令

翡翠宮

回覆樓主:

買畀阿女嘅正版加菲貓衫,分别36同55人仔,好抵!好靚靚 !幾年前喺香港鋪頭見加菲貓童裝要二三百一件,簡直離晒譜!

翡翠宮

回覆樓主:

無意中搶到張鴨鴨100蚊券,求祈買件羽絨外套,¥27.2,唔買對唔住自己

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

lyh80115 發表於 18-11-8 23:44
趁有包郵直送,買番件重貨:鑄鐵鴛鴦鍋,成5kg,非常聚手,一體成型無焊接;順手整2包乾撈螺螄粉,上次試過 ...

麻煩你,我想問下京東的運作是否同淘寶大同小異,可否用集運嗎?我用開淘寶,現在想試試京東,唔該哂

翡翠宮

彤彤希希 發表於 18-12-2 19:53
麻煩你,我想問下京東的運作是否同淘寶大同小異,可否用集運嗎?我用開淘寶,現在想試試京東,唔該哂
...

可以用任何私營集運,有運單號認領,揀京東物流商品更有特快配送,半日到集運倉,急件最啱;而部份自營商品有直送服務,大節日如618、雙11更有包郵活動,因情況取捨。

最好先有張銀聯信用卡,又以中銀最好,綁上云闪付app,就可以喺京東app付款,無手續費,以人民幣簽賬,可以用到迎新88人民幣紅包。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

lyh80115 發表於 18-12-2 20:10

可以用任何私營集運,有運單號認領,揀京東物流商品更有特 ...

但要大6手機號碼,又沒有支付寶付款

翡翠宮

彤彤希希 發表於 18-12-2 22:05
但要大6手機號碼,又沒有支付寶付款

注册可以用香港手機號。

實物訂單用銀聯就可以,綁到云闪付、Apple pay又得,仲好過用支付寶啦。另外都接受微信支付嘅。

如果係直送香港訂單,額外接受VISA/Mastercard/JCB及八達通,全無手續費。

有大陸銀行户口就有得用京東支付,京東金融app有支付券攞,可以再平。

首頁

尾頁

跳至