想生bb,新手一問

Catcat1103
|
我同C6一早已計劃生bb,可惜幾個月都冇,近呢兩個月已經download排卵apps,再買埋clearblue排卵棒,我係31/10 check到哈哈笑,當晚即刻做功課,到1/11check多次,仲係哈哈笑,但當日冇做功課,到2/11再check已變回圓圈,但當日有做多次功課!

直到7/11乳房開始變得敏感,唔小心整到都好敏感,呢種感覺維持到今天,個感覺好唔舒服,正常仲有7日先m come,又唔會係谷M,我想問一下大家有冇遇過呢d野?同埋我應唔應該去睇下醫生?thanks!
babywb
|
Catcat1103 發表於 18-11-9 02:26
我同C6一早已計劃生bb,可惜幾個月都冇,近呢兩個月已經download排卵apps,再買埋clearblue排卵棒,我係31/ ...

買綠d check下先喇
ipcs
|
我同C6一早已計劃生bb,可惜幾個月都冇,近呢兩個月已經download排卵apps,再買埋clearblue排卵棒,我係31/ ...

我試過排後7天(我用紅D驗排卵),一掂到胸部就覺得痛,平時唔會的,而且開始覺得手臂和大腿的皮膚發滾,我果個cycle係中左的。
你交功課的日子好正確呀,可能有機會。
你1號排,15號就是due day,最早12至13號可買支CB驗孕睇下見唔見到控。
Catcat1103
|
ipcs 發表於 18-11-9 05:48

我試過排後7天(我用紅D驗排卵),一掂到胸部就覺得痛,平時唔 ...

唔該你呀
blissbliss2018
|
我建議放鬆心情,睇下會唔會m come先~
我m come超唔準,可以少於1個月,又可以1.5-2個月個隻。
所以想生bb時買左clearblue 2代,頭2次都成日估住估住,反而唔成事。
第三次,完全唔諗,去玩,反而得左。
Total只係用左盒半。所以,心情都好影響架!
sixe4886
|

去睇醫生不如自己check下先啦,祝你成功!