每日行一萬步會唔會瘦?

koalachan2002
|
如題
bmuimami
|
於我,只係冇繼續肥,冇特別瘦
郁總好過唔郁吧
andyman
|
koalachan2002 發表於 18-11-9 09:19
如題

要飲食配合吧!
kg21kg21
|
總好過坐係度睇電視既
Caylashanshan
|
我日日都行超過1萬步都吾會瘦丫
kitbebe
|
要睇速度, 急行到心跳快過某一指數, 就會消脂, 否則行兩萬步都無!!
babynetnet
|
我生完有兩大嚿call機肉,同大脾肥又鬆左……
無戒口,快行左一星期,每日六千步,改善左好多!
jasmine0527
|
要睇埋食啲乜嘢
bmuimami
|
babynetnet 發表於 18-11-9 09:38
我生完有兩大嚿call機肉,同大脾肥又鬆左……
無戒口,快行左一星期,每日六千步,改善左好多!
...

你就好!可能後生啲確係唔同!
|
kitbebe 發表於 18-11-9 09:37
要睇速度, 急行到心跳快過某一指數, 就會消脂, 否則行兩萬步都無!!

同意, 齋散步咁行唔得, 仲要配合飲食

wachau
|
不要暴飲暴食 可以的
gracelam
|
koalachan2002 發表於 18-11-9 09:19
如題

如果食量冇減, 好過唔郁。應該唔會肥, 但唔會減磅。 行10000步燃燒好少卡路里!!

急步行就好D咁!
mmya
|
其實一萬步唔係好多咋
不過如果你平時只行3000步
咁我諗都有啲作用嘅
ngwong2
|
如題

冇。重继续重!
monitress_iris
|
如果仲大飲大食, 行幾多都冇用
Georgette
|
食少 d係最重要
goo_littlebb
|

好過成日坐既...
我無咩時間運動, 都係每日迫自己行多D.
我就裝左APP在手機 (我有裝GOOGLE FIT, 另外華為手機都有個內置既), 每日計住自己行左幾多(當然就要袋坐手機), 快行要行到心跳加速果款. 每日都要迫自己行到8000步先可以收手, 行唔夠返屋企都要沿地跳下跑到夠數先可以停. 星期六帶細路學嘢我就去緩跑徑急行, 都行到萬幾步.唔理減唔減到, 當運動下健下身都好.

不過黎M唔舒服果幾日就會行唔夠....

babynetnet
|
bmuimami 發表於 18-11-9 09:42
你就好!可能後生啲確係唔同!

我三十有五啦,阿女都就兩歲……
減左兩大舊call肉咋,人都係比生完肥左好多!
jeremylui83
|
減重最重要係嚴格控制食量,其次係持續性的運動(每日做)
bmuimami
|
babynetnet 發表於 18-11-9 10:15
我三十有五啦,阿女都就兩歲……
減左兩大舊call肉咋,人都係比生完肥左好多!
...

我大你超過十年呢
記得三x歲嗰陣減肥易好多,到達四字就飲啖水都肥