航空公司

patwong
|
長榮、香港航空、國泰,去台灣你會首選那間?
rnchan
|
patwong 發表於 18-11-9 10:14
如果喜歡服務差, 空姐黑口黑面, 咁首選當然係 ...
patwong
|
rnchan 發表於 18-11-9 10:21
如果喜歡服務差, 空姐黑口黑面, 咁首選當然係 ...

粟米沙律
|
仲要問??? 當然係EVA
終極熊貓
|

我非常實際~首選係睇時間同價錢

大笨鐘
|
對我嚟講無分別,價錢邊間平就邊間。
wcpcelia    發表於 18-11-10 17:16
rnchan
|
終極熊貓 發表於 18-11-9 10:36
我非常實際~首選係睇時間同價錢
小妹, 你芳華十八、入世未深, 香港人對服務差, 空姐黑口黑面的航空公司, 係情有獨鐘, 經常自作多情, 以為佢地係香港品牌.

所以價錢係最貴.
fionlei88
|
長榮
LCHF
|
長榮,不過都係睇埋價錢,其實中華都唔太差,勝在價錢平,紅色太刺眼,唔會搭港航
rnchan
|
LCHF 發表於 18-11-9 11:22
長榮,不過都係睇埋價錢,其實中華都唔太差,勝在價錢平,紅色太刺眼,唔會搭港航 ...
紅色, 係偉大同胞至愛的顏色, 思想要紅、商務倉都要紅.

你唔鍾意紅色 = 即是唔愛國

話時話, 機倉環境 首要講求舒適, 我諗全世界幾百間航空公司, 只有 HX 至會用紅色座椅咁低能.
LCHF
|
rnchan 發表於 18-11-9 11:31
紅色, 係偉大同胞至愛的顏色, 思想要紅、商務倉都要紅.

你唔鍾意紅色 = 即是唔愛國

偉大同胞嘅邏輯我識條鐵咩。。。

健朗媽咪
|
我鍾意搭中華或長榮,多數都會揀中華,因為搭過幾次都係大機定少少

揀中華同長榮仲可台北預辨登機寄行李,最後嗰日行程會易安排d
LCHF
|
健朗媽咪 發表於 18-11-9 12:26
我鍾意搭中華或長榮,多數都會揀中華,因為搭過幾次都係大機定少少

揀中華同長榮仲可台北預辨登機寄行李,最 ...

國泰港龍航空及亞洲航空預計10月也會加入這項服務
https://money.udn.com/money/story/5641/3323056

但桃園捷運官網仍然只得4間台灣航空公司可以預辦登機,可能要再遲啲先有

健朗媽咪
|
LCHF 發表於 18-11-9 12:52
國泰港龍航空及亞洲航空預計10月也會加入這項服務
https://money.udn.com/money/story/5641/3323056

上年我去時只得中華同長榮有,我今年無打算去留台,所以無留意到
catjeffcat
|
搭過華航, 長榮, 國泰未坐過......
基本上都我揀華航.....
其實個令鐘機都無話服務唔服務, 佢地都好趕下....

其實去台灣都要睇你去邊度.....
台中高雄就只得華航同國泰有機去, 快運而家就得番去台中.....

rnchan
|
長榮由 11月 ~ 明年 3月底, 部分班次使用全新交機 Boeing 787, 有興趣可以留意下.
Joey8
|

我自己首選中華,次選長榮,國泰好耐冇搭
你考慮埋中華呀,時間好,價錢做特價好抵,準時
瑩瑩老豆
|
平果間

dinner1314
|

去台灣機程短,睇時間及票價多