專係夜晚買飽有折

cindy618
|
好cheap/窮的行為嗎?
333s    發表於 18-11-9 11:39
蕃薯仔媽媽
|
Sogo感謝週門口排隊嗰啲,唔通叫the cheapest?
ada0707    發表於 18-11-10 10:15
jpangel    發表於 18-11-9 13:13
Poyau    發表於 18-11-9 11:41
333s    發表於 18-11-9 11:39
Poyau
|
收工去到都6點後做特價 同cheap/窮無關
333s
|
cindy618 發表於 18-11-9 11:23

從不 認為, 夜晚買飽有折 係穷或 cheap 行為。
自己或別人。
ada0707    發表於 18-11-10 10:16
新用戶
|
唔覺cheap喎,其實早小小買咪又係同一批
HELRON
|
我差不多一星期5天都是夜晚去買麵包,做明天早餐,哎呀我好窮呀
cindy618
|
新用戶 發表於 18-11-9 11:43
唔覺cheap喎,其實早小小買咪又係同一批

係囉,我係咁諗,但友人話我好窮喎
cindy618
|
HELRON 發表於 18-11-9 11:47
我差不多一星期5天都是夜晚去買麵包,做明天早餐,哎呀我好窮呀

友人咁話我,所以想問下大家諗法
cindy618
|
333s 發表於 18-11-9 11:42
從不 認為, 夜晚買飽有折 係穷或 cheap 行為。
自己或別人。

monitress_iris
|
唔會咁諗
yaka001
|
唔覺,因為我都係~哈哈
hahating1984
|
同埋D包賣唔晒都係掉, 不如平平地賣晒出去仲好

Amy1974
|
回覆 cindy618 的帖子

純粹係商業行為,同個人選擇,無話 cheap 唔 cheap 嘅。

Profit maximization 係正常嘅做法,唔通將啲過時包掉落垃圾桶,浪費食物,先至係唔 cheap?

珍惜食物,從商業角度嘅睇,係推廣社會責任,注重環保,建立正面企業現象。
tester5
|
cindy618 發表於 18-11-9 11:23
又冇問佢借,Cheap又如何?窮又如何?
係關心我既,比d錢黎洗下啦,仲講。。
jimliu713
|
唔cheap, 可惜我成日都把握唔到呢d機會。
flashsilver
|
cindy618 發表於 18-11-9 11:48
係囉,我係咁諗,但友人話我好窮喎

你問下佢係唔係從來都唔買減價野, 全部都係俾原價?

cindy618
|
tester5 發表於 18-11-9 12:00
又冇問佢借,Cheap又如何?窮又如何?
係關心我既,比d錢黎洗下啦,仲講。。
...

好聽啲叫友人,實質係啲多口嘅過客
cindy618
|
flashsilver 發表於 18-11-9 12:02
你問下佢係唔係從來都唔買減價野, 全部都係俾原價?

問得好
sf013hk
|
回覆 蕃薯仔媽媽 的帖子

以前SOGO 麵包店真係有麵包皮賣架, 5蚊一大包,D 皮仲香脆過切出來既方包。可惜而家SOGO 再唔俾機會我做CHEAP 精了。
aprilbaby04
|
唔覺cheap,有8折,平好多,慳得就慳