第17曰 咁樣甩皮

CiCiTang
|
算唔算嚴重?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
koalalee88
|
CiCiTang 發表於 18-11-9 11:25
算唔算嚴重?

吾算 我大女當年11月出世都係咁 天氣太乾燥
CiCiTang
|
koalalee88 發表於 18-11-9 11:26
吾算 我大女當年11月出世都係咁 天氣太乾燥

唔洗理?定要搽啲乜架?
koalalee88
|
CiCiTang 發表於 18-11-9 11:32
唔洗理?定要搽啲乜架?

花士苓
freshrose
|
回覆 CiCiTang 的帖子

一定要搽BODY LOTION, 我果時差唔多一日同佢搽6次
CiCiTang
|
koalalee88 發表於 18-11-9 11:33
花士苓

我搽咗bb油,怕唔怕?

CiCiTang
|
freshrose 發表於 18-11-9 11:47
回覆 CiCiTang 的帖子

一定要搽BODY LOTION, 我果時差唔多一日同佢搽6次

我試下 唔該
Gloria22sen
|
沖完涼用bb油查下,太乾燥了
kissapplegirl
|
有d似收水後既甩皮,你沖涼有無幫佢摔一摔?會摔到成盤水係皮, 正常17日大唔會突然咁樣甩皮 ,係突然呢2日先咁樣甩皮?
cookingbaby
|
哎呀,我覺得好似甩得有D犀利窩,BB咁樣有幾耐喇??如果時間長嘅話,建議去問問醫生好D吖。
RubyYu07
|
真係好乾燥啊,搽D bb油都有用架。
CiCiTang
|
Gloria22sen 發表於 18-11-9 14:04
沖完涼用bb油查下,太乾燥了

今日開始試搽bb油
CiCiTang
|
kissapplegirl 發表於 18-11-9 14:24
有d似收水後既甩皮,你沖涼有無幫佢摔一摔?會摔到成盤水係皮, 正常17日大唔會突然咁樣甩皮 ,係突然呢2日 ...

出世一直都係咁甩,其他位置都甩得七七八八
係仲腳仔 手背係咁
沖涼我又無刻意摔甩佢喎
CiCiTang
|
RubyYu07 發表於 18-11-9 16:15
真係好乾燥啊,搽D bb油都有用架。

試下先
CiCiTang
|
cookingbaby 發表於 18-11-9 15:18
哎呀,我覺得好似甩得有D犀利窩,BB咁樣有幾耐喇??如果時間長嘅話,建議去問問醫生好D吖。 ...

出世到而家
明白
kissapplegirl
|
CiCiTang 發表於 18-11-9 18:06
出世一直都係咁甩,其他位置都甩得七七八八
係仲腳仔 手背係咁
沖涼我又無刻意摔甩佢喎

我坐月嘅時候,係我個經驗豐富嘅親戚幫我個仔沖涼,我見佢會用bb沐浴露摔佢身上啲收水甩出嚟嘅皮,大概十日左右就全身白滑冇曬甩皮

聽你講應該真係未甩曬啲皮,唔關天氣事嘅,唔洗擔心
CiCiTang
|
kissapplegirl 發表於 18-11-9 18:09
我坐月嘅時候,係我個經驗豐富嘅親戚幫我個仔沖涼,我見佢會用bb沐浴露摔佢身上啲收水甩出嚟嘅皮,大概十 ...

我試下摔下先,唔該你
因為真係好擔心係皮膚問題,要睇醫生
hamsterma
|
算唔算嚴重?

依家天氣太乾燥喇
littletutor
|
算唔算嚴重?

我女都係咁,唔係乾燥,係脫皮,慢慢脫下脫下就無哂。不過我都有同佢沖完涼搽lotion, 女仔嘛,皮膚靚靚好緊要
CiCiTang
|
littletutor 發表於 18-11-10 14:59
我女都係咁,唔係乾燥,係脫皮,慢慢脫下脫下就無哂。不過我都有同佢沖完涼搽lotion, 女仔嘛,皮膚靚靚好 ...

幫佢搽咗bb油,好好多喇