有冇痔瘡手術推薦?

ppche
|
有冇痔瘡手術推薦比我?一直諗住可以搽住d痔瘡藥膏就冇事,但呢排搽左同冇搽一樣都會痛。尤其係大便完之後,都會有出血嘅情況,仲有會有野走左出黎,但過一陣就走番入去。而家就搞到我企又唔舒服,坐又會痛,就連家務都冇曬心機去做,而家成屋七國咁亂,真係頂唔順繼續係咁…想的起心肝揾個痔瘡手術解決佢,有冇咩手術推薦??
prittl
|
回覆 ppche 的帖子

首先,你打算睇咩醫生先?如果係政府醫院個d,通常都係建議你做割或者結紮。但呢個手術就要排期做,一般都要排成兩年先到你。同埋醫院多數會揾d冇咩經驗嘅醫生去幫你做,萬一佢地做嘅手勢唔好,出事個個都係你自己咋,無謂啦!出去搵私家做好過,出面又多d方法可以揀,有得揀做痔瘡槍同痔瘡水解
anthwo
|

我諗痔瘡手術來來去去都係個d,你咪睇下醫生建議你做邊個sin囉!
wiyi
|

痔瘡手術一般都係入院割或者做痔瘡槍,呢兩個就比較普遍。但係做呢兩個又要麻醉,復原期又長,做完之後需要成個星期時間去等個傷口恢復。
同埋,我見過呢度有JM做完痔瘡槍之後翻發,但佢又唔知又走左去做多次痔瘡槍,最終就搞到有後遺症,要整埋人口造口,咁就跟佢一世。
所以醫痔瘡方法係有好多,但你自己都有睇下邊個真係岩自己先得。
albertwang
|
wiyi 發表於 18-11-13 15:48

痔瘡手術一般都係入院割或者做痔瘡槍,呢兩個就比較普遍。但係做呢兩個又要麻醉,復原 ...

講得啱呀!我生痔瘡果陣就做過結紮果隻,但點知個醫生手勢差,紮得唔好,令到個效果麻麻,醫生仲好意思叫我再做多次。
見過鬼都怕黑啦,所以我個大仔幫我係網上面揾資料,見到樓上講果個痔瘡水解嘅技術,話唔需要去麻醉同埋冇傷口,又見到都多人做完話幾好,所以就揀左去做。
咁我果日做完個感覺都ok,只係做果陣有少少急急地嘅感覺。個日做完之後就走得,我仲可以湊埋細仔放學,完全都唔覺岩岩醫完痔瘡。
親身經歷話你知,呢隻痔瘡水解做得過!

angelfan07
|
ppche 發表於 18-11-9 11:58
有冇痔瘡手術推薦比我?一直諗住可以搽住d痔瘡藥膏就冇事,但呢排搽左同冇搽一樣都會痛。尤其係大便完之後, ...

庤瘡水解技術治療,要打去約期,醫生檢查後如果做到水解技術治療就即刻做埋。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
summer201214
|
albertwang 發表於 18-11-15 11:30
講得啱呀!我生痔瘡果陣就做過結紮果隻,但點知個醫生手勢差,紮得唔好,令到個效果麻麻,醫生仲好意思叫 ...

請問幾錢
gloriawu.
|
不如睇下醫生聽下專業意見先, 可能唔洗做手術呢。
我個時都以為自己要做手術, 但醫生開左A字頭個隻塞藥比我,用左幾次已經冇再痛…返去覆診原來已經好返, 都後悔咁遲先去睇
albertwang
|
summer201214 發表於 18-11-15 20:54
請問幾錢

痔瘡水解做一次就大概$12,000左右啦!
summer201214
|
albertwang 發表於 18-11-16 11:50
痔瘡水解做一次就大概$12,000左右啦!

Thank