請問呢張超聲波相睇唔睇到心跳幾多?

$知足常樂$
|
6週5個日照,我聽到比較慢,醫生冇講啲乜,好似講岩岩好定點,我想問呢張相有寫心跳幾多下嗎?見到個100既字眼,係咪每分鐘100下?因為我第一胎時6w3去照心跳已經150下 ,聽聲係超快既發發聲。。所以擔心中。。仲有2星期先再去照

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
alice1117
|
$知足常樂$ 發表於 18-11-9 13:48
6週5個日照,我聽到比較慢,醫生冇講啲乜,好似講岩岩好定點,我想問呢張相有寫心跳幾多下嗎?見到個100既 ...

7w150+
唔好太擔心,加油!
$知足常樂$
|
alice1117 發表於 18-11-9 14:30

7w150+

7w 150+?
即係咩?我想知我張超聲波相你識睇嗎?
alice1117
|
$知足常樂$ 發表於 18-11-9 14:34
7w 150+?
即係咩?我想知我張超聲波相你識睇嗎?

醫生話7w跳160左右都係正常,週數越大,會開始慢返d,我依家18w跳145左右,到差不多出世就會係120左右。
cookingbaby
|
雖然我唔識體,但係醫生無講咩,咁應該都係正常範圍嘅,唔使咁擔心吖。
Cindy曾
|
$知足常樂$ 發表於 18-11-9 13:48
6週5個日照,我聽到比較慢,醫生冇講啲乜,好似講岩岩好定點,我想問呢張相有寫心跳幾多下嗎?見到個100既 ...

我10周六國時都忘記醫生講幾多下,我以為175百度查唔過160……之後健康院檢查一次只聽見心跳沒說明數次,11月13號嘅私家超聲波又取消了,心裡一直緊張感!