第一次買洗面机,请推介?

ngwong2
|
Clarisonic,Yaman和Philips3个牌子。
不是后生女,冇暗瘡問题,哪个牌子形号和价錢ok又不錯?另不用日日用架?買水货又ok嗎?
ngwong2
|
push
ngwong2
|
push
Diceci
|
ngwong2 發表於 18-11-9 15:06
Clarisonic,Yaman和Philips3个牌子。
不是后生女,冇暗瘡問题,哪个牌子形号和价錢ok又不錯?另不用日日用 ...

用左 Clarisonic mia1 水貨成7年都冇壞,只係晚上用。 洗完feel到好乾淨 不過最初個排用可能會多點粒粒,話係幫皮膚”騰”點污糟野出黎
ngwong2
|
Diceci 發表於 18-11-12 12:38
用左 Clarisonic mia1 水貨成7年都冇壞,只係晚上用。 洗完feel到好乾淨 不過最初個排用可能會多點粒粒, ...

請問在哪買,要轉制吗?
敏感薄皮肤岩用吗?導入都好用吗?
Diceci
|
ngwong2 發表於 18-11-12 13:33
請問在哪買,要轉制吗?
敏感薄皮肤岩用吗?導入都好用吗?

宜家有專櫃係百貨公司入面,你可以上網睇下先。我前個排都係銅鑼灣希x買左個Mia 2(舊個個俾左阿妹用),係3腳插黎。

你可以配個軟毛刷頭,咁樣皮膚應該冇咁大反應。
佢係純洗面,冇導入function 的。
leeleebaba
|
我只用過foreo ,覺得好用
ngwong2
|
Diceci 發表於 18-11-12 15:34
宜家有專櫃係百貨公司入面,你可以上網睇下先。我前個排都係銅鑼灣希x買左個Mia 2(舊個個俾左阿妹用),係 ...

哦,tks
ngwong2
|
leeleebaba 發表於 18-11-12 15:54

我見有日本牌子,平好多我都有考虑買依類型。
cdn
|
我都係用foreo, 不用轉個頭,不會藏細菌
ngwong2
|
cdn 發表於 18-11-12 16:35
我都係用foreo, 不用轉個頭,不會藏細菌

哦,ic.tks
leeleebaba
|
ngwong2 發表於 18-11-12 16:06
我見有日本牌子,平好多我都有考虑買依類型。

我貪佢吾洗換頭,不過一定用後不要放廁所呢D濕地方,我見有很多人發毛,我果部用左5年了,不過我一星期用一次
ngwong2
|
leeleebaba 發表於 18-11-12 16:41
我貪佢吾洗換頭,不過一定用後不要放廁所呢D濕地方,我見有很多人發毛,我果部用左5年了,不過我一星期用 ...

收到
puffy0305
|
leeleebaba 發表於 18-11-12 16:41
我貪佢吾洗換頭,不過一定用後不要放廁所呢D濕地方,我見有很多人發毛,我果部用左5年了,不過我一星期用 ...

我見做緊promotion, 今朝訂左foreo Luna mini ,你覺得好唔好用?
leeleebaba
|
puffy0305 發表於 18-11-12 17:48
我見做緊promotion, 今朝訂左foreo Luna mini ,你覺得好唔好用?

我不是mini, 不過我估一樣,不過我是敏感+超多粉刺的皮膚。我開最微度數+用洗面奶。我未有機前是一星期去 3 次美容院針清。近呢幾年我是 10-14 天才做一次facial....
現在10-14 天才去一次針清、再10-14 天做一次hydrofacial,
(Hydrofacial是2018 才開始的)所以我覺得foreo好用又吾敏感。因為冇試過其他我不知道是否foreo 最好。我買時只希望吾洗一濶三大成日要買頭更換我吾想洗咁多$。買左估吾到完全冇後悔
cindy618
|
leeleebaba 發表於 18-11-12 15:54

yes, clarisonic嗰啲外國乾燥就啱,見到個毛刷我就唔敢刷上面了
cindy618
|
leeleebaba 發表於 18-11-12 18:02
我不是mini, 不過我估一樣,不過我是敏感+超多粉刺的皮膚。我開最微度數+用洗面奶。我未有機前是一星期去 ...

8卦一問,hydrofacial 邊樹做?之後有無導入tns?
leeleebaba
|
cindy618 發表於 18-11-12 18:26
8卦一問,hydrofacial 邊樹做?之後有無導入tns?

有導入tns, 已pm你邊間,不過我完左不會再join了