自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

我有兩個支付寶戶口,香港&國內,都分別有各自的淘寶帳戶,我想合併做一個淘寶帳戶,兩個支付寶,請問可以怎樣做?

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

或者你可以講其中一個綁定既嘢全部取消,註銷,睇下得唔得

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

國內同香港嘅淘寶不同 不能合併

別墅

Poyau 發表於 18-11-9 17:36
國內同香港嘅淘寶不同 不能合併

Poyau

不是要合併,係一個淘寶帳戶,2個支付寶帳戶,到時想用邊個支付寶付款都可以。

唔想要2個淘寶帳戶。

水晶宮

你試下log out 其中一個支付寶,再用淘寶戶口login 返

珍珠宮

回覆樓主:

咁樣??我一直都有得揀兩個?賬戶餘額係大陸支付寶,又有支付寶hk

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Rubik 發表於 18-11-10 15:03
咁樣??我一直都有得揀兩個?賬戶餘額係大陸支付寶,又有支付寶hk

我都係咁!我估因為我地用緊同一tel no登記!
放下自在

別墅

回覆 cattz288 的帖子

cattz288

即係香港支付寶用國內電話登記嗎?

我依家有兩個淘寶帳戶,成日都唔知用緊邊個,有啲煩

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

swpc 發表於 18-11-20 11:02
回覆 cattz288 的帖子

cattz288

我無用過國內電話登記喎!兩個ac都係用香港電話!
淘寶ac睇下你用咩登入,user id同用手機登入?我就係咁分戶口

大宅

swpc 發表於 18-11-9 16:21
我有兩個支付寶戶口,香港&國內,都分別有各自的淘寶帳戶,我想合併做一個淘寶帳戶,兩個支付寶,請問可以 ...

我啱啱係大陸開左戶口(只係儲蓄戶口, 不是信用咭), 開戶時同職員講戶口要綁埋 微信+支付寶, 而家淘寶買野, 可以 大陸 OR 香港支付寶 比錢, 仲可以做埋代付(ONLY 大陸支付寶, 因香港支付寶唔可以代朋友比錢)

首頁

尾頁

跳至