有無人試過手臂生暗瘡

winniepoohy
|
唔知點解我手臂上面生左好多暗瘡,搞到手臂上有好多暗瘡印,係咪清潔得唔夠好?仲有啲印有無咩方法可以消?
star55
|
手臂都會生暗瘡?我反而背脊就會
lawgabbi
|
star55 發表於 18-11-12 11:04
手臂都會生暗瘡?我反而背脊就會
係囉,好少聽到手臂上會生暗瘡
winniepoohy
|
有呀,我都覺得生係啲咁嘅位好奇怪,搞到我之前夏天唔敢著背心出街,唔知做facial可唔可以做埋手臂呢?
ayi212
|
係咪毛孔塞左,出油脂粒所以搞到有瘡?
我有段時間手臂都好多粒粒,之後試左the b××× shop既磨砂,無再出過,滑返曬

老公手臂又係咁,佢懶用磨砂,我買左隻 敘利亞手工梘比佢,用左一舊未好曬,但有改善
Mr.Ven
|
winniepoohy 發表於 18-11-9 16:48
唔知點解我手臂上面生左好多暗瘡,搞到手臂上有好多暗瘡印,係咪清潔得唔夠好?仲有啲印有無咩方法可以消? ...

我男友都係咁,不過叫左佢去搞,幾次就無晒,見到佢係會甩皮,好似煥膚咁
bubucheung3
|

回覆 winniepoohy 的帖子

不如搽BIO-OIL啦,都可以去暗瘡印
winniepoohy
|
bubucheung3 發表於 18-11-13 16:57
回覆 winniepoohy 的帖子

不如搽BIO-OIL啦,都可以去暗瘡印
聽講人地會拎黎搽面,唔知可唔可以搽身?btw我應該會買黎試下,謝謝你
kakalingg
|
winniepoohy 發表於 18-11-9 16:48
唔知點解我手臂上面生左好多暗瘡,搞到手臂上有好多暗瘡印,係咪清潔得唔夠好?仲有啲印有無咩方法可以消? ...

做果酸去印