遇上騙子...俾大家一個警惕 #更新 12/11

kellylilili
|

更新: #68 #192 #278 / 只看該作者相: #88 #109 #122 有jm幫手貼相 (已被刪除了)多謝大家打氣..警已報過, 但真係未敢搵記者住...第一次係網上講呢件事都需要勇氣...只係想大家小心, 人真係不可以貌相...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
因為怕被熟人發現, 所以開新ac,真人真事, 唔敢同朋友講, 唯有上黎呻下...
40幾歲人, 離婚幾年, 一個人帶住小朋友,有日fb有個男人add我陪我傾計...見佢fb有同明星合照, 又出席D愛港活動,以為係正經人家...佢成日噓寒問暖, 關心我又關心我小朋友,又唔介意約會帶埋小朋友出去,會主動提出帶小朋友去玩...佢知道我經濟有問題, 開頭食飯唔會去D好貴餐廳, 俾我有能力AA/請佢食飯,到佢請我食飯竟然帶我同小朋友去酒店食...
一齊左幾個月就開始用各種原因話需要錢,例如投資d錢hold住左,
叫我投資話想幫我改善生活,
到後期話被人追數等等借到自己都無哂錢就叫我問屋企人借再之後就帶我去財務公司...
依家回頭諗番就知自己好傻,中哂招, 報警又幫唔到手...唯有希望大家小心唔好中佢招...因為以我所知佢用好多類似手法去呃好多人錢通常係屯門/天水圍出現
中文名: 吳×聰英文名: Albext Ng地址: 山景村×樂樓 單位我唔敢寫呀...
有好多相, 但係唔識post, 舊ac平時都只係留言多...打字好慢, 呢篇都分段打左幾個鐘,因為要一邊照顧小朋友,
知道好多人會鬧我, 有咩都可以問, 盡量答...
cake05    發表於 18-11-13 08:47
特派員  相關相片已屏蔽  發表於 18-11-12 13:24
stepo
|
正一賤男
報比蘋果
大力大力
|
幫推~

希望妳盡快恢復過来~
hiragana
|
加油
my005
|
幫推﹗

小心騙子﹗
kellylilili
|
stepo 發表於 18-11-9 18:24
正一賤男
報比蘋果
就係唔敢搵記者
佢知我怕事先咁對我
我好無用, 敢去報警已經行左好大步....
但係呢d係私事, 幫我唔到
kellylilili
|
煮飯先..
多謝大家幫推無鬧我
littlesister
|
咁陰公,咁既男人都有既
Mrs.Luckycat
|
你真係抵鬧,無端端做乜在FB識男人?你仲有個小朋友要照顧,以後醒定啲喇!
Moti
|
你而加share出來係想睇吓有冇其他受害者?再聯手對付佢?啲錢係咪仲欠你好多?
AXG
|
Fb間唔中都有陌生男人add我,我都唔會加佢地39唔識7,騙案太多

咁你借好多?下次帶眼識人
同埋擺個男人相上黎啦
anna59
|
樓主幅相系唔系好靚, 所以有人add
machuchu
|
唔好係男人就add
water_ma
|
經一事、蔡一智
下次唔好喇
祝你早日還清債務
tingtingalex
|
騙人個啲人冇報應,破壞人家庭都冇報應
咁係唔會報應你身上,報應晒係子孫身上。
happyty
|
祝福樓主,加油!
李豆豆
|
男女都係,借錢免問,又唔咪識左好耐,多年好友都話考慮下丫
Moppyhaha
|
傻妹..你已經好勇敢..分享你既經歷.
只係心痛你多D..以後要小心D識朋友,尤其係有關錢銀上..

happylife1210
|
AXG 發表於 18-11-9 18:40
Fb間唔中都有陌生男人add我,我都唔會加佢地39唔識7,騙案太多

咁你借好多?下次帶眼識人

我fb 都係成日俾男人add啦,我睇下識唔識佢先,唔識嘅即刻delete! 費事煩!
樓主好慘,一個女人仔都係想搵個依靠啫,網上實在太多騙徒,望樓主經過呢次教訓唔好再咁易相信要借你錢嘅人!
chingmon
|
kellylilili 發表於 18-11-9 18:21
因為怕被熟人發現, 所以開新ac, 真人真事, 唔敢同朋友講, 唯有上黎呻下...

40幾歲人, 離婚幾年, 一個人帶 ...

手機裝Bk apps,手寫快好多