請問BB幾大先可以只抱格勒底(腋下)抱起呀?

babyfung61
|
如題,請問BB幾大先可以只抱格勒底(腋下)抱起呀?
mwsiipb2
|
babyfung61 發表於 18-11-9 20:18

約2个月,以我个B計
lazy_baby
|
我都係兩個月
cookjes
|
babyfung61 發表於 18-11-9 20:18

我會等佢大啲條頸夠硬先會咁抱
puppydingo
|
勁硬就可以
babyfung61
|
抱住腋下舉高呢?幾大先得架?
我要做媽媽
|
要等佢條頸有力先可以
babyfung61
|
回覆 我要做媽媽 的帖子

Ok有力,五個月,正常可以吧?因為好多親戚都亂來的, 唔識抱,夾硬嚟。以前試過剛滿月都抽B腋下從我懷中抱走⋯
freshrose
|
babyfung61 發表於 18-11-10 17:45

Ok有力,五個月,正常可以吧?因為好多親戚都亂來的, 唔識抱,夾硬嚟。以前試過剛 ...

我仔4個月已經可以,佢條頸夠硬就得
haha748494
|
硬凈D,我記得系BB識坐,7個月左右。
我要做媽媽
|

Ok有力,五個月,正常可以吧?因為好多親戚都亂來的, 唔識抱,夾硬嚟。以前試過剛 ...

五個月可以喇,不過具體都係要睇你BB情況既
pigpiglamlam
|

下?我會stop佢囉,唔識抱又要搶,整親bb點負責?
mocha20150323
|
起碼三個月
cpycpyhelen
|

夾硬黎有啲過份喎⋯⋯
losobb
|
佢頸夠硬就得了, 我個b 3個月左右喇
monkey_yi
|
我要做媽媽 發表於 18-11-10 13:54
要等佢條頸有力先可以

點衡量頸仔有力?我bb就快3個月,將佢反轉可以自己抬起頭仔,算唔算叫夠力?
cbbc
|
puppydingo 發表於 18-11-10 09:33
勁硬就可以
勁硬要耐D
cbbc
|
monkey_yi 發表於 18-11-21 22:21
點衡量頸仔有力?我bb就快3個月,將佢反轉可以自己抬起頭仔,算唔算叫夠力?
...
佢個頭唔會左跌右跌就可以, 練多D tummy time
我要做媽媽
|
monkey_yi 發表於 18-11-21 22:21
...

開始有力喇,慢慢鍛鍊下會越黎越有力既