自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

親子王國15週年勳章

有呀 一時時, 一時好好成日見 有時會冷淡d

別墅

以前會覺得可惜。
但人大了,慢慢會認為緣盡了就是盡了,不必強求。

日月水火    發表於 18-11-16 17:50

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

隨緣,最怕有壓力嘅關係,呢個世界無話無左邊個唔得嘅

日月水火    發表於 18-11-16 17:50

珍珠宮

2023年兔年勳章

licpd 發表於 18-11-15 18:07
你個朋友A好似我女個同學(小學雞)係wts group玩個的! 依傢的小朋友小學已經識甘玩。
...
搞笑嘅係當我再次退出group無幾耐,
A私下wts我(但我無回佢)幾日後又wts我 (我見到直接封鎖佢,反正我唔想再理佢)

公爵府

caa 發表於 18-11-15 07:25
對,好怕呢d人,同埋有d人很judgemental 批判性,只有佢啱你唔啱,耐咗好難包容同佢frd
...

我之前有個所謂好朋友,好主觀,自以為好叻好識嘢,做乜要我跟...當年我結婚honeymoon 去歐洲,佢叫我去坐郵輪,佢honeymoon 坐郵輪,我話我prefer 歐洲,之後成個月佢就一味叫我坐郵輪,好煩,點解佢咁堅恃?因為當時佢未去過歐洲,後來我話老公唔想坐郵輪佢先停口。

幾年後佢生仔,佢又催我生,生仔好personal, 未得未ready就唔生住,呢位朋友之後年多兩年差不多見一次講一次,仲有難聽説話,俾我好大壓力,仲有好多例子,我決定疏遠甚至唔再見,十幾年無見,如果係衔撞到,一定扮睇唔到或掉頭走

男爵府

8331 發表於 18-11-10 18:28
有,相交40年,自從佢離婚後由自卑變成自大,成日串人為樂,發覺佢好虚假,由以前欣赏佢變成討厭,立即断交.
...

我都有初中就fd嘅姊妹,事業順風順水,好似全世界人做咗佢下屬咁,亦因咁而離婚。冇錯,佢真係好叻女,但同佢做朋友好辛苦。而家一大班人出我先出,相信佢亦feel到。

首頁

尾頁

跳至